Now Reading:
Bernardić u Varaždinu:  Došlo je vrijeme da u hrvatsku politiku vratimo one prave vrijednosti koje su izgubljene u zadnje četiri godine
Full Article 6 minutes read

Bernardić u Varaždinu:  Došlo je vrijeme da u hrvatsku politiku vratimo one prave vrijednosti koje su izgubljene u zadnje četiri godine

bernardić

Županijska organizacija Socijaldemokratske partije Varaždinske županije, u povodu 30 godina socijaldemokracije u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, održala je u subotu, u Hrvatskom narodnom kazalištu, svečanu akademiju s izvještajno-tematskom konvencijom na koju je stigao i predsjednik stranke Davor Bernardić. Bila je to prilika da se aktualno vodstvo SDP-a Varaždinske županije svim čelnim ljudima organizacije u proteklih trideset godina, kao i svim članovima stranke, zahvale na svemu što su učinili za samu stranku za socijaldemokraciju na sjeveru Hrvatske bilo preko svog političkog rada ili volonterizma.

Čestitkama i zahvalama pridružio se Bernardić uz poruku kako je SDP zadnjih 30 godina jedna jaka lijeva utjecajna stranka u službi napretka, jednakosti i solidarnosti, ali uvijek na strani slabijih, stranka koja je vodila Hrvatsku u promjene kada je bilo najteže.

Tu ideju usadio nam je naš utemeljitelj Ivica Račan, a ta ideja živi u svakom socijaldemokratu. I na to trebamo biti ponosni. Trebamo biti ponosni na put koji smo prevalili od 1990 godine – rekao je Bernardić naglasivši kako je na SDP-u da ponovno predvodi promjene u zemlji.

Došlo je vrijeme da u hrvatsku politiku vratimo one prave vrijednosti koje su izgubljene u zadnje četiri godine. Vrijednosti koje čujemo putem medija i kojima smo svakodnevno izloženi su kriminal, korupcija, nepravda, nasilje. Naš zadatak je opet na prvo mjesto staviti vrijednosti poput rada, znanja, izvrsnosti, tolerancije, dijaloga, uvažavanja i poštenja. Hrvatskoj je osim gospodarskog oporavka potreban i društveni oporavak – naglasio je predsjednik SDP-a te rekao kako je stranka spremna predvoditi taj oporavak

Svaki čovjek u našoj zemlji mora imati jednaku šansu za uspjeh i za dostojan život. Jedna od ključnih politika za koje ćemo se zalagati je rast životnog standarda, veće plaće i mirovine te pravedno solidarno društvo koje uključuje beskompromisnu borbu protiv korupcije i borbu za reformu pravosuđa kao garanciju pravednog društva i države – zaključio je Davor Bernardić.

Svečana akademija ostat će upamćena po scenskom prikazu na samom njenom početku kada su oživljena sjećanja na sjednicu 19. prosinca 1990. godine kada je u Varaždinu na svečanoj konvenciji održana prva sjednica Socijaldemokratske partije i kada su udareni temelji socijaldemokracije u Varaždinu, Varaždinskoj županiji te sjeveru Hrvatske.

-Mi smo kao aktualno sudionici događanja socijaldemokracije u stranici, koja je danas najveća na području sjevera Hrvatske, dužni kroz kronološki pregled dati presjek djelovanja i postignuća koje smo imali u tom prostoru i među našim ljudima. Naša velika zahvala večeras ide ljudima, posebice utemeljiteljima, koji su, pod nemalom ugrozom, smogli snage da pokrenu djelovanje na području zaštite ljudskih prava, slobode kao i zaštite na pravo iskazivanja stavova i različitih mišljenja na prostoru lijeve opcije – poručila je Antolić Vupora te naglasila kako je SDP i danas borac za načela socijaldemokracije koji nudi najbolja rješenja za svakog građana naše zemlje. Ciljevi i ideali kojima se tada vodila nekolicina hrabrih političara i građana Varaždina ostala je u temeljima rada stranke i dan danas a to je borba za bolji život svakog građana, borba za dostupno zdravstvo svima, jednake šanse za obrazovanje te beskompromisnu borbu protiv korupcije.

-Mi snosimo tu odgovornosti prema biračima da im odgovaramo za područja u kojima nudimo ključna rješenja. To je područje zdravstva, obrazovanja i svakako borba protiv korupcije koja je rak rana ovog društva. I danas, nakon svih tih godina djelovanja, SDP je najjača stranka po rejtingu i ima najveću podršku birača iako nismo nikada bili najbrojnija stranka po članstvu. Naša snaga je u našem članstvu, našim simpatizerima u načelima socijaldemokracije koje ova stranka i ovi ljudi nikada nisu izdali – zaključila je predsjednica županijskog SDP-a.

Predsjednik varaždinskog SDP-a, Miroslav Marković, kao ključnu figuru i danas, vidi nekadašnjeg predsjednika stranke i premijera RH-a Ivicu Račana.

-Sagledavajući danas, nakon 30 godina, sve procese i događanja mislim da je ključno istaknuti Ivicu Račana kao ključnu političku figuru i vizionara koji je svojim mudrim odlukama i razboritošću stvorio temelje za današnji višestranački demokratski sustav u Hrvatskoj. Sada možemo sa sigurnošću konstatirati da je bio i najbolji premijer kojeg je Hrvatska imala, jer su se jedine prave reforme i najveći gospodarski rast Hrvatske ostvarili za vrijeme njegove Vlade kada smo tim reformama otvorili put prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Njegova vizija Hrvatske i dalje je vizija društva kojem moramo težiti, a socijaldemokracija je jedini pravi temelj zdravog, sretnog i prosperitetnog društva u kojem želimo živjeti – izjavio je Marković. Za varaždinsku organizaciju SDP-a naglasio je da je najveća organizacija u ovom dijelu Hrvatske i da je na njoj najveća odgovornost u borbi za dobrobit svih građana i njihova demokratska prava koja su, naglasio je, danas ponovo ugrožena korumpiranom i bahatom vlašću na svim razinama.

Koordinator treće izborne jedinice, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar uputio je čestitke varaždinskim kolegama na jubileju, a kao bitnu stavku istaknuo je donošenje smjernica izbornog programa kojeg će sljedećih šest mjeseci komunicirati s građanima.

Imali smo dosada tri predsjednika SDP-a, dva smo zajedno s građanima doveli na mjesto premijera Republike Hrvatske, a sada je krećemo na put da i sadašnjeg predsjednika Davora Bernardića s jasnim programom razvoja Hrvatske dovedemo do pozicije da formira Vladu – naglasio je Kolar te dodao kako je program jasan i konkretan, a vjeruje da će građani to prepoznati.

Nakon svečanosti u HNK program obilježavanja 30 godina SDP-a u Varaždinu i Varaždinskoj županiji nastavio se u Hotelu „Turist“ gdje se okupilo 400-tinjak članica i članova stranke. Druženje je iskorišteno za podjelu zahvalnica dugogodišnjim i istaknutim članovima stranke.

www.sjever.hr 09.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.