Now Reading:
Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta – Antolić Vupora: Počast žrtvama da se nikad ne bi ponovilo
Full Article 2 minutes read

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta – Antolić Vupora: Počast žrtvama da se nikad ne bi ponovilo

sdp zidovsko groblje varazdin

Članovi Županijske i Gradske organizacije SDP-a obilježili su međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, 27, siječnja, u ponedjeljak su u Varaždinu te u Lepoglavi obilježili članovi Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije te gradskih organizacija u Varaždinu i Lepoglavi.

Nakon što su zapalili svijeće na Židovskom groblju u Varaždinu, predsjednica ŽO SDP-a Barbara Antolić Vupora istaknula je da Varaždin kao, nažalost, prvi grad bez Židova na prostoru Hrvatske u 2. svjetskom ratu, zaslužuje nakon svih ovih godina odavanje posebnog pijeteta žrtvama.

– U okruženju u kojem živimo još i dan danas postoje razne inicijative, koje nisu na tragu tako velikog uništavanje jedne rase, ali svakako vrijeđanja nekih rasa. I da se takve stvari ne bi nikad ponovile važno je odavati počast, posebno na današnji dan, svim žrtvama koje su na takav način izgubile život – poručila je Antolić Vupora.

sdp zidovsko groblje varazdin (2)

Na današnji dana prisjećamo se svih žrtava nacističkih režima tijekom 2. svjetskog rata, a Ujedinjeni narodi 2005. godine donijeli su odluku o obilježavanju ovog datuma kada je oslobođen velik broj zatvorenika iz zloglasnog logora Auschwitz.”

sdp zidovsko groblje (2)
sdp zidovsko groblje varazdin (2)

sjever.hr 27.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.