Now Reading:
Evo kad Hrvatska igra polufinale i tko su mogući protivnici
Full Article 1 minutes read

Evo kad Hrvatska igra polufinale i tko su mogući protivnici

Hrvatski su rukometaši pobjedom nad Njemačkom osigurali polufinale Europskog prvenstva.

“Kauboji” su se ovom pobjedom bodovima izjednačili sa Španjolskom u skupini te tako dvije utakmice prije kraja drugog kruga osigurali borbu za medalju. Hrvatska ima četiri boda više od Nijemaca i Austrijanaca, koji igraju međusobno, a obje reprezentacije izgubile su od naših rukometaša pa je našim rukometašima plasman u polufinale siguran.

U ovoj drugoj fazi natjecanja Hrvatsku čeka utakmica s Češkom 20. siječnja u 16:00 sati, a u posljednjem će se kolu u dvoboju sa Španjolcima 22. siječnja u 16:00 sati odlučivati o prvom mjestu.

Ako Hrvatska pobijedi Španjolsku i osigura vodeću poziciju u skupini, polufinale će igrati 24. siječnja u 18:00 sati u Stockholmu protiv drugoplasirane reprezentacije iz druge skupine, a to je trenutačno Slovenija, dok je vodeća Norveška.

U slučaju drugog mjesta, odnosno poraza od Španjolaca, izbornici Line Červara igrat će istog dana u 20:30 sati protiv prvoplasirane momčadi iz druge skupine.

Finale Europskog rukometnog prvenstva zakazano je za 26. siječnja, a istog dana od 18:30 sati igrat će se utakmica za treće mjesto i broncu.

m.furlan/sjever.hr 19.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.