Now Reading:
Župan i zamjenici posjetili koprivničko rodilište – prva ovogodišnja beba je mala Tena
Full Article 3 minutes read

Župan i zamjenici posjetili koprivničko rodilište – prva ovogodišnja beba je mala Tena

Kako je istaknuo voditelj Odjela dr. Stanišić, prva beba rođena u 2020. godini je djevojčica Tena koja je na svijet došla 1.siječnja u kasnim večernjim satima

Župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić sa suradnicima su u četvrtak, 2. siječnja tradicionalno posjetili rodilište Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, gdje su ih dočekali ravnatelj bolnice Mato Devčić, zamjenica ravnatelja Biljana Marković, pomoćnica ravnatelja bolnice za sestrinstvo i glavna sestra bolnice Ružica Evačić, voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju Ivica Stanišić te ostali suradnici.

Kako je istaknuo voditelj Odjela dr. Stanišić, prva beba rođena u 2020. godini je djevojčica Tena koja je na svijet došla 1.siječnja u kasnim večernjim satima.
„Prvo dijete rođeno ove godine je djevojčica teška 3190 grama i duga 48 centimetara. Porod majke je prošao u redu, a malena djevojčica je treće dijete u obitelji. Što se tiče statistike i dalje smo u trendu pada broja poroda. Prošle smo godine tako imali 11 poroda manje nego u 2018. godini, no imali smo i deset blizanačkih trudnoća pa je ukupno gledajući, u 2018. godini rođeno desetero djece više u odnosu na prethodnu godinu“, pojasnio je dr.Stanišić.

Župan je naglasio kako je obilazak rodilišta najljepši način za započeti novu godinu pohvalivši medicinsko osoblje koje predano radi kako bi se majke i njihova novorođenčad osjećali ugodno za vrijeme boravka u bolnici.
„Činjenica je da su demografski trendovi u Hrvatskoj negativni, a to je posljedica sveopćih kretanja u društvu. Velik broj novorođene djece se rađa u nekim drugim dijelovima svijeta, no nažalost ne možemo direktno utjecati na demografske tokove. Ono što možemo i što činimo jest poboljšanje uvjeta u kojima liječnici i osoblje rade. Nedavno smo obišli nove prostore pedijatrije koji su kvalitetno uređeni, uskoro će se otvoriti i novi prijem rodilišta, dakle na nama je da stvorimo materijalne uvjete uz nadu da će se razvojem ekonomije i demografski trendovi popraviti te da ćemo u budućnosti svjedočiti rađanju sve većeg broja djece u našoj županiji“, istaknuo je župan Koren.

Ravnatelj Devčić je izrazio optimizam i nadu kako će trendu smanjenja broja novorođenčadi smanjiti mjerama Vlade te poboljšanjem kvalitete usluge zbrinjavanja rodilja u bolničkim ustanovama.
„Vjerujem kako će demografske mjere te poboljšanje materijalnih uvjeta unutar naše ustanove uvelike doprinijeti još kvalitetnijem zbrinjavanju novorođenčadi i rodilja. U našoj bolnici trenutno traju radovi rekonstrukcije prostora za prijem rodilja koji će biti gotovi do kraja veljače ove godine čime ćemo dobiti prekrasan novi prostor koji je po svojoj funkcionalnosti u potpunosti prilagođen našim rodiljama“, istaknuo je ravnatelj Devčić.
Župan i zamjenici su, nakon zahvale medicinskom osoblju na predanom radu, potom obišli rodilje i čestitali im na prinovama te ih uz najbolje želje u novoj 2020. godini darivali prigodnim poklonima.

www.sjever.hr

02.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.