Now Reading:
KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: Odobreno 200 tisuća kuna za projekte koso-podiznih platformi u osnovnim školama u Đelekovcu i Novigradu Podravskom
Full Article 2 minutes read

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: Odobreno 200 tisuća kuna za projekte koso-podiznih platformi u osnovnim školama u Đelekovcu i Novigradu Podravskom

kckzz skole

Prošlog  tjedna u Županijsku upravu su pristigli rezultati Javnog poziva za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. na području Republike Hrvatske, kojeg je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja, na koji je Koprivničko-križevačka županija prijavila projekte ugradnje koso-podiznih platformi u OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec i OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski.

Odlukom Ministarstva hrvatskih branitelja odobrena su sredstva za sufinanciranje gore spomenutih projekata u ukupnom iznosu od 200.000 kuna, odnosno svaka je škola za ugradnju koso-podiznih platformi dobila po 100.000 kuna.

Ugradnju pokretnih platformi, koje su postavljenje i u funkciji početkom travnja ove godine, financirala je Županija sredstvima iz proračuna, a vrijednost platforme u OŠ „Mihovil Pavlek Miškina“  je 143.000 kuna, odnosno 151.250 kuna u OŠ „Profesor Blaž Mađer“.

Njima se uvelike olakšao rad  te osigurala dostupnost  prostorijama na katu školskih zgrada učenicima s invaliditetom i smanjene pokretljivosti čime je Županija osigurala jednake uvjete školovanja za sve učenike u školama u Đelekovcu i Novigradu Podravskom te još jednom iskazala potporu i brigu za učenike koji imaju specifične potrebe.

Spomenimo kako su učenici kojima je potrebna pomoć u nastavi obuhvaćeni i višegodišnjim županijskim projektom „Prilika za sve 3“ kojim se učenicima osiguravaju pomoćnici u nastavi, a u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te prijevoznicima, osigurava se i poseban prijevoz učenika s teškoćama.

www.sjever.hr/kckzz.hr 24.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.