Now Reading:
ADVENTSKA SUBOTA U VARAŽDINU Hoćete li uopće stići na sve što se nudi?
Full Article 3 minutes read

ADVENTSKA SUBOTA U VARAŽDINU Hoćete li uopće stići na sve što se nudi?

Advent u Varaždinu već je prvog vikenda privukao brojne građane i turiste koji su uživali u bogatom programu u prekrasno uređenoj gradskoj jezgri

Otvorenje Adventa u Varaždinu upriličeno na nekoliko lokacija bilo je doista posebno, na zadovoljstvo brojnih građana, ali vjerujte, ni ove vam subote neće biti dosadno. Osim što grad u večernjim satima, obasjan tisućama lampica i uređen na poseban način, nalikuje na neko mjesto iz bajke, tu su i brojni programi za velike i male.

Program na Bijelom Korzu počinje u 11 sati koncertom Centra tradicijske kulture, dok će sat kasnije nastupiti Varaždinske mažoretkinje.
Vrhunac adventske subote bit će nastup mnogima omiljene grupe Pavel, a koncert počinje u 19 sati.

Na Stančiću koncerta večeras nema, ali pretpostavljamo da i sami znate da vas na tom trgu svakodnevno očekuje bogata ponuda jela i pića, uz glazbu s razglasa i pogled na naš prekrasan, bajkovit Stari grad.

A na Starom gradu – Ledena čarolija: klizanje (večeras i Disco sklisko od 22 sata), ledeni tobogan svakodnevno od 10 do 21.30, kuća Djeda Mraza (u kojoj od 17 sati priče priča omiljena teta Đuka) i ugostiteljska ponuda.

Advent u Varaždinu

Na Habdelićevom vas trgu očekuje Zona Parking – svakodnevno od 17 sati do ponoći ugostiteljska ponuda, koncerti, društvene igre. Večeras će vas zabavljati C.U.R.E.

U Uskoj ulici pak vas danas i sutra očekuje Zimska kreativnica, zimsko izdanje popularne chill zone, uz izložbe i glazbu DJ-a.

Paljenje druge svijeće na adventskom vijencu ispred katedrale počinje u 18.30, uz nastup Katoličke osnovne škole u Varaždinu – Uršuline zvjezdice.

I varaždinsko kazalište nudi poseban blagdanski doživljaj. Naime, večeras od 20 sati na Velikoj vas sceni očekuje koncertna izvedba Grofice Marice.

Na kraju, ali ne najmanje važno – Pivski advent! Nešto novo u Varaždinu, točnije u atriju Županijske palače.
Moći će se isprobati pivo s okusom buče, cimeta, s okusom đumbira, kuhano pivo, pšenično pivo, dimljena piva, ali i Križevačko ĐumBeer pivo, Medvedgradsko  božićno pivo te za one koji nisu dobri Krampus pivo.
Ivan Tomašković, vlasnik firme “Varaždinske delicije” priprema gastronomsku ponudu pa će se posjetiteljima ponuditi i kuhane kobasice, debrecinke, kobasice od jelena, ali i domaći buncek te prezvuršt, a za dobro raspoloženje pobrinuti će se i DJ.
„Pivski advent“ biti će otvoreni u subotu od 10 do 13 sati te od 17 do 22 sata.

a.kučić/sjever.hr

07.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.