Now Reading:
Premijer stigao u Krapinu. Prvo na misu u povodu Dana grada. Uz njega i nekoliko ministara
Full Article 2 minutes read

Premijer stigao u Krapinu. Prvo na misu u povodu Dana grada. Uz njega i nekoliko ministara

Premijer Andrej Plenković stigao je nešto prije devet sati u Krapinu na misno slavlje u povodu Dana grada Krapine. Dočekao ga je domaćin gradonačelnik Zoran Gregurović, župan Željko Kolar, saborski zastupnici Žarko Tušek i Marija Puh, novoimenovani državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek. Uz Plenkovića na misno slavlje stigli su i ministri Goran Grlić Radman, Marko Pavić i Mario Banožić .

Nakon mise slijedi odlazak u festivalsku dvoranu na svečanu sjednicu grada Krapine nakon čega, od 12.00 sati, počinje sjednica Vlade na kojoj će se donijeti odluke i ugovori vrijedni nekoliko milijardi kuna.

-Godinu koja je na izmaku posebno je obilježila i jedna odluka Vlade RH, a koja će značajno utjecati na sam grad i Krapinsko – zagorsku županiju. Radi se o odluci o prijenosu osnivačkih prava nad Veleučilištem HZK na Republiku Hrvatsku te su tako i zagorci dobili državno veleučilište i mogućnost besplatnog studiranja na svojoj rodnoj grudi. Da je to bila dobra odluka govori i činjenica da je ove akademske godine upisano četiri puta više studenata nego prošle iako je ta odluka donesena gotovo na samom izmaku upisnih rokova- izjavio je medijima prije početka mise krapinski gradonačelnik.

s.kalajdžija/sjever.hr 06.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.