Now Reading:
KOLAR O SJEDNICI VLADE: Kada nešto radim želim izvući maksimum
Full Article 3 minutes read

KOLAR O SJEDNICI VLADE: Kada nešto radim želim izvući maksimum

-Činjenica je da se na današnjoj sjednici Vlade RH u Krapini donijelo niz dobrih odluka koje su vezane za daljnji razvoj Krapinsko-zagorske županije. Međutim, malo njih je konkretno i malo je njih u bliskom vremenskom periodu – izjavio je nakon sjednice Vlade RH-a u Krapini pomalo nezadovoljan župan Željko Kolar. Dodao je da se ne radi toliko o nezadovoljstvu , nego da je naučen da kada se radi određeni posao da se napravim maksimum i da se iz toga posla maksimum i izvuče.

-To je ono što sam rekao i prije, a to sam rekao i premijeru na samoj sjednici. Naravno, strateške odluke donose se dugoročno i meni je drago što je Vlada RH prihvatila strateške projekte KZŽ i koje smo osmislili, pripremili i za koje smo osigurali građevinske dozvole kako bi u budućnosti kroz novu financijsku perspektivu spremna pratiti te projekte – rekao je Kolar te nastavio:

-Činjenica je da se danas potpisuje dosta ugovora i to su ugovori koji su u redovnim natječajima bili i iskorištena je prilika da se danas oni ovdje potpišu i nemam s time nikakav problem. Nije bilo onakve suradnje kakvu sam ja očekivao sa pojedinim ministarstvima i vjerovatno da bi tada neke odluke bile donesene na drugačiji način – razmišljanja su zagorskog župana. Na kraju je podsjetio na suradnju i zahtjev župana iz ovog djela zemlje:

Mi smo pet sjeverozapadnih županija poslali zahtjev ministarstvu regionalnog razvoja za potpisivanje strateškog sporazuma na modelu kakav Vlada ima za Slavoniju, Baranju i Srijem. Bio sam među prvima koji je podržao taj model i odluku Vlade da ide prema Slavoniji, Baranji i Srijemu jer smatram da je Slavonija devastirana nakon rata i treba puna podrška da se vrati gospodarstvo i da ljudi ne odlazi sa tog područja , ali ne možemo govoriti o razvijanju sjeverozapadne Hrvatske ako nas se uskrati za takav model.Na sjednici Vlade jasno sam rekao da očekujem da ministar Pavić potpiše Pismo namjere i da konačno počnemo pregovarati i razgovarati o našim projektima – zaključio je Kolar.

s.kalajdžija/sjever.hr 06.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.