Now Reading:
Danas u Krapini sjednica Vlade – već sada neki je prozvali “politički događaj desetljeća”
Full Article 3 minutes read

Danas u Krapini sjednica Vlade – već sada neki je prozvali “politički događaj desetljeća”

plenkoivic

Danas je u Krapini sjednica Vlade koja je već sada prozvana političkim događajem desetljeća na području Krapinsko-zagorske županije koji će strateški utjecati na daljnji gospodarski, infrastrukturni, cestovni i turistički razvoj županije. Osim što će voditi samu sjednicu u podne premijer Andrej Plenković u Hrvatsko zagorje stiže već u 09.00 kada će prisustvovati svetoj misi u Crkvi sv. Nikole biskupa, a potom će biti svečanoj sjednici Gradskog vijeća, u povodu Dana Grada Krapine.

Nakon toga slijedi sama sjednica Vlade na kojoj će se prihvatiti niz važnih odluka i projekata koji će KZŽ u narednim godinama donijeti investicije i ulaganja vrijedna nekoliko milijardi kuna.

Od odluka koje će se donijeti svakako treba izdvojiti zaključak u vezi s Projektom izgradnje brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok, na dionicama od Popovca do Kašine i od Kašine do Zlatar Bistrice sa spojnom cestom prema Brezničkom Humu kao i zaključka u vezi s Projektom izgradnje drugog kolnika autoceste Zagreb – Macelj na dionici Krapina – Đurmanec.

Tu je i zaključka u vezi s Projektom izgradnje državne ceste Zabok – Krapina, na dionici uz industrijsku zonu u Zaboku i od Velike Vesi do Krapine te odluke o davanju koncesije društvu TERME TUHELJ d.o.o., za zahvaćanje mineralnih i geotermalnih voda za sport i rekreaciju.

Prema nekim procjenama samo odluke koje se odnose na izgradnju novih odnosno rekonstrukciju postojećih prometnica “teške” su oko milijardu kuna.

Tu je i obnova željezničke pruge L102 Savski Marof – Kumrovec – državna granica, na dionici Harmica – Klanjec te modernizacija i elektrifikacija željezničke pruge R106 Zabok – Đurmanec – državna granica, na dionici Zabok – Đurmanec – Hromec. Jedna od važnih odluka je i modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge R106 Zabok – Đurmanec – državna granica, na dionici Zabok – Đurmanec – Hromec. Tu je i odluka odnosno zaključak koji bi mogao i više nego pozitivno utjecati na daljnji razvoj turističke i kulturne ponude Hrvatskog zagorja. Riječ je o zaključku u vezi s izradom Plana prioriteta i dokumentacije za obnovu dvoraca Krapinsko-zagorske županije.

www.sjever.hr 06.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.