Now Reading:
U Varaždinu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom
Full Article 2 minutes read

U Varaždinu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

S ciljem druženja djece s teškoćama u razvoju i odraslih s invaliditetom s posjetiteljima te osvješćivanjem potrebe za skrb i brigu o osobama s invaliditetom i u Varaždinu, prigodnim programom, obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom.  Svojim programima i aktivnostima u sportskoj dvorani Graberje predstavili su se tako članovi svih organizacija civilnog društva u socijalnoj skrbi i zdravstvu.  Manifestacija je organizirana na inicijativu Grada Varaždina i Povjerenstva za osobe s invaliditetom.

– Ova hvalevrijedna akcija Grada i Povjerenstva koja se odvija drugu godinu za redom, doprinos je svih udruga koje se svojim programima i aktivnostima predstavljaju široj javnosti, a sve s ciljem da se javnost upozna s njihovim životima, stanjima i poteškoćama – istaknula je predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Mirna Kezele.

dan osoba s invaliditetom (4)

Prema riječima varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, grad Varaždin je  prema mišljenju udruga najprilagođeniji grad za osobe s invaliditetom, no osim uklanjanja fizičkih barijera potrebno je raditi i na uklanjanju onih mentalnih što se i postiže organizacijom ovakvih manifestacije koje znače intergraciju osoba s invaliditetom s ostalim građanima, odnosno građanskim udrugama.

– Mi smo ove godine kao grad napravili i dva nova programa, odnosno projekta u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Riječ je o programu pružanja usluge rane intervencije te programu koji je namijenjen osobama s mentalnim poteškoćama, tako da te dvije grupe obogaćuju ponudu koju danas imamo prema osoba s poteškoćama.

dan osoba s invaliditetom (4)

Manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom bila je poveznica sa obilježavanjem Dana Grada i blagdana svetog Nikole za djecu i mlade Grada Varaždina kako bi se na jednom mjestu družila djeca s teškoćama u razvoju i djeca bez razvojnih teškoća u zajedničkoj igri, kreativnim, sportskim i drugim aktivnostima.

dan osoba s invaliditetom (6)
dan osoba s invaliditetom (5)
dan osoba s invaliditetom (2)
dan osoba s invaliditetom (1)

sjever.hr 03.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.