Now Reading:
SLUČAJ ŠKRINJA Svjedočio Smiljanin zet: Razrezao sam vreću i vidio noge i žensko spolovilo
Full Article 3 minutes read

SLUČAJ ŠKRINJA Svjedočio Smiljanin zet: Razrezao sam vreću i vidio noge i žensko spolovilo

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo svoje sestre Jasmine, čije je tijelo 19 godina bilo skriveno u škrinji.

Na raspravu su pozvani policajac Manuel Vugrinec, Smiljanina majka Katarina, kći Katarina i njezin zaručnik David Balent. Njezina majka i kći po zakonu imaju pravo odbiti svjedočiti, a majka je to pravo i iskoristila, prenosi Jutarnji.
Smiljanina kći Katarina kazala je da je ona ta koja je otvorila škrinju.

– Zajedno sam s Davidom otvorila škrinju. To je bilo u petak. U subotu je mama otpratila sestre na vjeronauk. David i ja smo odlučili isprazniti škrinju. Ja sam se tuširala i pala, nastavili smo to prazniti. Išla sam u kupaonicu uzeti kantu gdje bismo to stavljali. David mi je rekao da se vide ženske noge, spolovilo. Ja sam probudila mamu – rekla je Katarina.

Katarina je rekla kako je ta škrinja tamo od kad zna za sebe, a otvorili su je jer su se majka Smiljana i baka dogovarale da se škrinja pomakne. Ponovila je više puta kako nije ni slutila tko je u škrinji niti je o tome pričala s ukućanima nakon otkrića.

– Nije se puno pričalo o Jasmini. Ja sam imala 10 godina i sjećam se dječjeg rođendana. Mislim da je bila 2006. godine kad je mama morala ići na poligraf i ja sam tad stvarno shvatila da je nema – rekla je Katarina.

Kazala je i da se iz djetinjstva sjeća da su se njezina majka i Jasmina svađale s njihovim ocem i da je jednom prilikom policija privela njihovog oca. Rekla je i da je volio popiti, prenosi Jutarnji.

Svjedočio je i zet Smiljane Srnec David Balent koji je rekao da su škrinju otvorili u petak, a u subotu tu nastavili s pražnjenjem. Rekao je da je škrinja bila puno leda. Ispraznili su voće i povrće koje je bilo u škrinju i tada je vidio crnu vreću.

– Razrezao sam vreću i nakon toga… – kazao je Balent, nakon čega mu je pozlilo. Izašao je iz sudnice plačući.
Suđenje je nastavljeno u 13.30 kada je Balent nastavio svoj iskaz:

– Vidio sam noge i žensko spolovilo. Nakon toga sam išao reći Katarini što sam vidio. Čekali smo hitnu, ostavili smo tamo djecu i došli smo doma… Od šoka se točno se ne sjećam. Nisam razgovarao sa Smiljanom Srnec – rekao je.

Sutra će biti ponovo ispitana obducentica, vještak sudske medicine prof dr Josip Škavić te liječnica iz Hitne medicinske pomoći Vanja Prgomelja.

sjever.hr/jutarnji.hr 26.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.