Now Reading:
U Pregradi obilježavaju Svjetski dan šećerene bolesti
Full Article 1 minutes read

U Pregradi obilježavaju Svjetski dan šećerene bolesti

dijabetes

U cilju podizanja svijesti o utjecaju šećerne bolesti na oboljele osobe i obitelj patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije u suradnji s učenicima Srednje škole Pregrada i Gradom Pregrada organizirat će zajedničko događanje u Pregradi, u ponedjeljak, 11. studenog, od 9 do 11 sati na prostoru tržnice.

Aktivnosti koje će provesti su prezentacija edukacijskog panela s osnovnim informacijama o šećernoj bolesti, besplatna provjera glukoze u krvi i krvnog tlaka za sve građane, ispunjavanje Upitnika za procjenu rizika od tipa 2 šećerne bolesti, edukacija i informiranje građanstva o prevenciji i samopomoći, edukacija o važnosti fizičke aktivnosti i pravilnoj prehrani te formiranje „plavog kruga“ kao loga šećerne bolesti oko gradske fontane na Trgu Gospe Kunagorske te zajednička fotografija iz zraka.

Besplatno mjerenje šećera u krvi bit će i na sam Svjetski dan šećerne bolesti, u četvrtak, 14. studenog, u ljekarni KZŽ Desinić od 9 do 11 sati i u ljekarni KZŽ Hum na Sutli od 7.30 do 10 sati.

sjever.hr

10.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.