Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Nakon kiše stiže sunca, ali onda opet i kiša
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Nakon kiše stiže sunca, ali onda opet i kiša

U subotu u jutarnjim satima očekuje nas pretežno oblačno mjestimice s kišom. U zapadnim predjelima zatim postupan prestanak kiše i djelomično razvedravanje, dok će se u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji kišovito vrijeme zadržati i u nastavku dana. U Dalmaciji su lokalno mogući izraženiji pljuskovi i obilna oborina. Umjeren, na moru i u gorju povremeno jak jugozapadni i južni vjetar postupno će slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 13 do 18 °C.

I nedjelja će započeti slično kao i subota. Ujutro pretežno oblačno s kišom u većini krajeva. Zatim prestanak kiše i postupno razvedravanje, prijepodne na sjevernom Jadranu zatim i drugdje. Oblaci će se najdulje zadržati u sjevernim krajevima. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na obali i otocima će puhati umjereno jugo i južni vjetar, a ujutro na sjevernom dijelu mjestimice bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9 u unutrašnjosti, na moru od 10 do 15 °C. Najviša dnevna na kopnu od 9 do 14, na Jadranu između 13 i 17 °C.

Prijelaz frontalnog sustava preko Hrvatske će i dalje podržavati nepovoljne biometeorološke prilike, osobito za kronične bolesnike od reumatskih, krvožilnih i plućnih bolesti, u cijeloj zemlji. Najnepovoljnije će biti na krajnjem jugu cijelog dana. U najzapadnijim krajevima će se u drugom dijelu dana biometeorološke prilike početi poboljšavati pa će se uz više sunčanog vremena meteoropatima popravljati raspoloženje.

www.sjever.hr/DHMZ 09.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.