Now Reading:
Varaždin: POU vas poziva na besplatnu radionicu „Obiteljsko poduzeće i prijenos poslovanja”
Full Article 2 minutes read

Varaždin: POU vas poziva na besplatnu radionicu „Obiteljsko poduzeće i prijenos poslovanja”

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Varaždin (Hallerova aleja 1/I, Varaždin), u okviru Akademije za poduzetništvo, u utorak, 5. studenog 2019., s početkom u 17:30 sati, održat će se radionica za poduzetnike pod nazivom “Obiteljsko poduzeće i prijenos poslovanja“. Radionica se održava u okviru Tjedna obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja, koji se obilježava u Hrvatskoj od 4. do 8. studenog 2019., kada će se radionice i predavanja održati i u Osijeku, Rijeci, Čakovcu, Vukovaru, Zagrebu i Splitu.

Radionica je namijenjena vlasnicima obiteljskih poduzeća starijim od 55 godina, nasljednicima, menadžerima i djelatnicima malih i srednjih (obiteljskih) poduzeća. U Hrvatskoj postoji više od 16.500 malih i srednjih poduzeća čiji su vlasnici stariji od 55 godina i zapošljavaju gotovo 180.000 djelatnika (Business Transfer Barometar Hrvatska, 2015), a opstanak njihovih tvrtki na tržištu ovisi o uspješno provedenom prijenosu poslovanja. Stoga prijenos poslovanja u Hrvatskoj postaje goruće pitanje čiji će se značaj odraziti na gospodarstvo u cjelini.


Na radionici će se govoriti o sljedećim temama:
-Zašto je važno pripremiti se za prijenos poslovanja?
-Nasljeđivanje i prodaja poduzeća kao najčešći modeli prijenosa poslovanja
-Kada i kako započeti pripremu i koga uključiti u proces?

Cilj radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća/obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredviđenih okolnosti, te osvijestiti važnost ovog kompleksnog procesa koji ima izravan utjecaj na vlasnika, poduzeće, zaposlenike, ali i širu zajednicu.
O svojim iskustvima s prijenosom poslovanja, govorit će Nikola Oršanić, konzultant s dugogodišnjim poduzetničkim iskustvom i Sandro Zovko, vlasnik tvrtke ZGI d.o.o., jednod od najvećih regionalnih poduzeća koje
posluje na području Hrvatske i BiH, koju je preuzeo procesom prijenosa poslovanja u ulozi nasljednika.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, uz prethodnu prijavu na e-mail: pou@pouvarazdin.hr
Radionicu organizira Akademija za poduzetništvo POU Varaždin i Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR), uz partnerstvo Hrvatske udruge poslodavaca – Regionalni ured Varaždin.

www.sjever.hr

27.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.