Now Reading:
Započela energetska obnova zgrade NK Pregrada
Full Article 3 minutes read

Započela energetska obnova zgrade NK Pregrada

nk pregrada

Započeli su radovi energetske obnove zgrade Nogometnog kluba Pregrada na adresi Ljudevita Gaja 32. Riječ je o projektu financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a okviru kojeg se planira povećati toplinska izolacija vanjskog zida, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijeniti vanjska stolarija, ugraditi novi visokoučinkoviti sustav grijanja te zamijeniti unutarnja rasvjeta učinkovitijom. Primjenom energetski učinkovitih materijala i sustava na zgradi u konačnici će rezultirati smanjenjem emisija CO2 za 70,59% na godišnjoj razini, te smanjenje potrošnje toplinske energije za grijanje za 28.684,26 kWh/god.

„Zgrada NK Pregrada treća je zgrada javne namjene u vlasništvu Grada Pregrade koju energetski obnavljamo. Izgrađena je 1983. godine, a koriste ju brojna društva i udruge. Po završetku obnove, svim korisnicima zgrade bit će osigurani kvalitetniji uvjeti, a zgrada će biti u skladu sa zahtjevima zaštite okoliša“, istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Marko Vešligaj.

Izvođač radova je Zanatska zadruga Kunagora, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 619.043,63 s PDV-om. Stručni i projektantski nadzor nad izvođenjem radova obavlja projektni ured „Kostelgrad-projekt“.

Inače, Gradu Pregradi je kroz poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ odobreno sufinanciranje navedenog projekta energetske obnove zgrade gradske uprave u iznosu od 421.749,20 kn, dok je ukupna vrijednost 680.852,45 kn. Za navedeni projekt dobivena su još bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, i to u iznosu od 145.141,72 kn za sufinanciranje dijela sredstava koje je prijavitelj dužan osigurati iz vlastitih izvora.

Prema planovima radovi na energetskoj obnovi zgrade trebali bi biti gotovi do kraja 2019. godine.

Osim na ovoj zgradi, u tijeku su radovi i na zgradi Zemljišnoknjižnog odjela u Pregradi u Ulici Stjepana Radića, za koje su sredstva za sufinanciranje također osigurana putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

www.sjever.hr/pregrada.hr 24.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.