Now Reading:
Za višnjičke mališane – položen kamen temeljac za novi dječji vrtić
Full Article 2 minutes read

Za višnjičke mališane – položen kamen temeljac za novi dječji vrtić

Višnjica

Na gradilištu u Donjoj Višnjici danas su položeni kamen temeljac te povelja u temelje objekta novog dječjeg vrtića. Učinili su to gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Gradskog vijeća Lepoglave Robert Dukarić.
Gradonačelnik Škvarić kazao je da je Grad Lepoglava prepoznao bitnu stvar u razvoju ovog kraja.
– To je provođenje kvalitetne demografske politike. Ljudi su nam na prvom mjestu, a naročito naši mladi, mlade obitelji i djeca. Želimo da ostanu na ovim prekrasnim zelenim bregima. Zato izgradnja novog dječjeg vrtića na području Višnjice – rekao je Škvarić.
Ukupna vrijednost projekta je 3,8 milijuna kuna, s opremom i uređenjem okoliša oko 4,5 milijuna kuna, sve iz proračuna Grada Lepoglave.
– Nismo se mogli javiti na mjeru 7.4.1 jer ju već koristimo za još jedan vrtić na području Grada Lepogave, gdje smo već intenzivno krenuli s adaptacijom i rekonstrukcijom. Vrijednost tog projekta u Lepoglavi je 12,5 milijuna kuna. Znači 17 milijuna kuna ove godine Grad Lepoglava ulaže u, prije svega, mlade, obitelji, djecu – dodao je gradonačelnik.
Radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Višnjici završit će do kraja prva polovice iduće godine, a otvorenje vrtića najavljeno je za godinu dana. Objekt će biti površine oko 500 kvadrata, za smještaj 50 do 60 djece.
Predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić rekao je da djece ima, ali uvjeta za njih ne.
– Konačno smo uspjeli doći do realizacije ovog projekt. Mnogi nisu vjerovali, ali došao je i taj dan da položimo kamen temeljac. Ovom kraju, Višnjici, potreban je ne samo vrtić nego i sve druge investicije. Prije 4-5 godina pokrenuli smo inicijativu iz Višnjice za izgradnju vrtića i zahvaljujem Gradskom vijeću, gradonačelniku i svima ostalima koji su sudjelovali u projektu – kazao je Dukarić.
Na polaganju kamena temeljca u Višnjici, uz goste i mještane, bio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop.

n.kalajdžija / sjever.hr

19.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.