Now Reading:
Poznati varaždinski poduzetnik, koji vodi Westgate , ljut na najavljene mjere Vlade
Full Article 2 minutes read

Poznati varaždinski poduzetnik, koji vodi Westgate , ljut na najavljene mjere Vlade

čupič

Premijerovom povišicom zadovoljni su tek državni službenici. I iz drugih javnih sindikata poručuju da žele više. S druge strane privatni poduzetnici su ljutiti jer, kako kažu, oni za povišice nemaju, a iz njihovih se džepova puni blagajna za najavljene povišice – donosi Dnevnik.hr.

A jedan od tih ljutitih poslodavaca je i poznati varaždinski poduzetnik Denis Čupić koji upravlja najvećim hrvatskim trgovačkim centrom Westagateom kraj Zaprešića. Čupić je ljut što će povišice dobiti i radnici, ali i neradnici javnog sektora, dok privatnici koji pune proračun za tolike povišice, svojim djelatnicima ne mogu dati. Dobit će tek 50-ak kuna zbog podizanja neoporezivog djela plaće.

”Nažalost, većeg potencijala za povećanje plaća nemamo. Recimo, situacija je da mi za jedan od objekata kojim upravljamo plaćamo enormno visoku komunalnu naknadu lokalnoj jednici koja je doslovno čisti reket”, kaže Čupić.

Privatnici se boje da će, ako država ne bude imala za obećane povišice javnom sektoru, sve na kraju opet platiti oni povećanjem nekog nameta.

www.sjever.hr 18.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.