Now Reading:
Suđenje Smiljani Srnec: Nakon nestanka, ujaku je vidovnjak rekao da je Jasmina ubijena, a njezin otac poručio da pazi što govori
Full Article 4 minutes read

Suđenje Smiljani Srnec: Nakon nestanka, ujaku je vidovnjak rekao da je Jasmina ubijena, a njezin otac poručio da pazi što govori

suđenje Srnec

Na suđenju Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo 19 godina bilo sakriveno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, danas su na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočili susjeda Sojka Križaić i ujak Dragutin Sabol.
68-godišnja Sojka Križaić iz Palovca rekla je da poznaje cijelu obitelj Dominić i da je Smiljanin i Jasminin pokojni otac Martin Dominić prema njoj kao susjedi bio dobar. Kazala je i da ne zna je li takav bio i prema drugima, ali i da je pio. Križaić je Jasminu zadnji put vidjela u rujnu ili listopadu 2000. Kasnije je pitala gdje je, a Smiljana joj je rekla da je na fakultetu u Zagrebu. Smiljana je od svjedokinje na posudbu tražila poplun rekavši da joj treba jer Jasmina dolazi s dečkom, no Križaić se nije mogla sjetiti koje je to godine bilo. Županijska državna odvjetnica Irma Bagarić iz prethodnog svjedokinjinog iskaza DORH-u pročitala je da je to bilo 2004. ili 2005, godine. Pri tom događaju Križaić nije vidjela Jasminu jer je radila pa nije bila kod kuće, a Smiljana joj je rekla da je Jasmina došla u subotu navečer te otišla već u nedjelju ujutro.
Državna je odvjetnica pitala Križaić je li točna njezina izjava da je otac Martin znao popiti, a naročito nakon što je Jasmina nestala i da je znao govoriti da mu je samo znati gdje mu je kćer, na što je potvrdila da je to točno.
Nakon Križaić svjedočio je 70-godišnji Dragutin Sabol, brat Katarine Dominić, majke okrivljene Smiljane Srnec i ubijene Jasmine Dominić. Izjasnio se da želi svjedočiti iako kao član obitelji to nije morao. Rekao je je da se distancirao od obitelji Dominić jer nije mogao podnijeti njihov način života kazavši da je otac Martin pijančevao, radio tek povremeno. Dodao je da je od sestre Katarine tražio da ostavi Martina i ode sa djecom, ali ona to nije htjela učiniti.
Svjedok je spomenuo i da je Martin prebio jednog čovjeka, no da ne može reći je li i prema supruzi i kćerima bio agresivan. Jasminu je zadnji put vidio u svibnju ili lipnju 2000. godine. Kasnije je svoju sestru pitao gdje je Jasmina, koja mu je rekla da se povremeno javlja Smiljani.
Nakon što je prijavljen Jasminin nestanak, ujak je pokušao sam istražiti što se dogodilo. Otišao je kod vidovnjaka koji mu je rekao da je Jasmina ubijena udarcima po glavi, ali ne i tko ju je ubio. Kazao je i da ga je Martin izbjegavao te da nisu komunicirali 20 godina. Nakon što je rodbini ispričao što je čuo od vidovnjaka, Martin mu je poručio da pazi što govori.
Smiljani Srnec, rođenoj 1974. godine, sudi se za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, rođene 1977. godine. Prema optužnici, tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala je sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula te je tijelo potom sakrila u zamrzivač. Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otada u istražnom zatvoru.
Suđenje Smiljani Srnec nastavlja se u ponedjeljak iskazima vještaka.

n.kalajdžija / aktualno.hr / sjever.hr

17.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.