Now Reading:
Narednih dana očekuje nas pretoplo vrijeme za ovo doba godine
Full Article 2 minutes read

Narednih dana očekuje nas pretoplo vrijeme za ovo doba godine

Danas u većini krajeva pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro mjestimice magla, osobito u Lici i Slavoniji te Istri.  Vjetar uglavnom slab, na zapadu do umjeren jugozapadni, a u Gorskome kotaru ponegdje i s vrlo jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 13 do 18 °C, a najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

U većini krajeva pretežno sunčano i osjetno toplije od prosjeka. Povremeno umjerena naoblaka, osobito na zapadu, a na širem riječkom području može pasti i malo kiše. U nizinama kratkotrajna magla još u ponedjeljak. Tijekom srijede očekuje se mjestimice kiša ili pljuskovi, osobito u zapadnim predjelima i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren, u Gorskome kotaru i vrlo jak jugozapadni. Na Jadranu od utorka mjestimice umjereno jugo. I jutra toplija od prosjeka, a danju posvuda ugodno toplo.

Biometeorološka prognoza

Nastavit će se povoljne biometeorološke prilike, slične onima iz prethodnog dana, pa će i dalje većini ljudi poboljšavati raspoloženje, a boravak na otvorenom i rekreaciju činiti ugodnima. Ipak, mjestimična niska naoblaka u Istri, na širem riječkom području i u Gorskom kotaru bi mogla uzrokovati manje tegobe kroničnim bolesnicima, a meteoropatima uglavnom kvariti raspoloženje.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.