Now Reading:
Sve varaždinske srednje škole u potpunosti u štrajku – istim tempom i sutra
Full Article 1 minutes read

Sve varaždinske srednje škole u potpunosti u štrajku – istim tempom i sutra

Nakon što je Vlada u potpunosti odbila zahtjeve Sindikata, postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je počeo u ponedjeljak, završio je neuspješno, a učitelji i profesori diljem Hrvatske od danas su krenuli u štrajk, pa tako i na području Varaždinske županije gdje, kako doznajemo od Zvonimira Lončara, županijskog povjerenika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Varaždinske županije, ne radi ni jedna škola. Dakle, djelatnici svih srednjih škola u potpunosti su se odazvali štrajku.

Podsjetimo, Vlada je ponudila povećanje od 2 posto od 1. listopada te još 2 posto od 1.lipnja 2020. godine što je za sindikate neprihvatljivo te zbog tog razloga mirenje nije uspješno završeno.

U utorak u jutro odradili su se skupovi radnika gdje su svi upoznati sa zahtjevima i sa stavom Vlade, u školama ostaju štrajkaški odbori i obustavljen je rad. Od sutra kreće cirkularni štrajk, prema kojem će po tri županije sudjelovati u štrajku, a među njima je i Varaždinska županija, stoga se štrajk nastavlja i sutra.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.