Now Reading:
KRAPINSKO-ZAGORSKI ŽUPAN O ŠTRAJKU PROSVJETARA: Podržavam ih u njihovim zahtjevima – bez njih nema kurikularne reforme
Full Article 2 minutes read

KRAPINSKO-ZAGORSKI ŽUPAN O ŠTRAJKU PROSVJETARA: Podržavam ih u njihovim zahtjevima – bez njih nema kurikularne reforme

Kako u cijeloj Hrvatskoj tako su štrajkali i prosvjetari u Krapinsko-zagorskoj županiji što je danas u Gornjoj Stubici komentirao župan Željko Kolar. Istaknuo je kao župan da podržavaju strukovne školske sindikate u njihovim traženjima i da je vrijeme za kurikularnu reformu koja se ne može napraviti bez ljudi.

-Ti ljudi su naši nastavnici i nastavnice i tu imaju našu punu podršku – kazao je Kolar te nastavio:

-Ono što želim reći za područje Krapinsko-zagorske županije da su danas svi imali mogućnost, djeca koje su roditelji poslali u školu, da je prijevoz funkcionirao, da je dosta djece došlo u škole, da je organiziran njihov prijem i boravak u školi i da su funkcionirale sve kuhinje u školi. Naputak koji je školama poslala ministrica Divjak u potpunosti se pridržavalo tog naputka – kazao je župan.

Kolar je rekao da je i osobno bio u školi u Belcu gdje je razgovarao s ravnateljicom škole te obišao nekoliko razreda. Napomenuo je da je zadovoljan kako je to funkcioniralo. Vjeruje da će se dogovor sindikata i Vlade, odnosno resornog ministarstva postići, a ako ne očekuje da oni koji su najavili neke poteze da ih i povuku (op.a. najavu HNS-a za izlazak iz Vlade).

s.kalajdžija/sjever.hr 10.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.