Now Reading:
U Podravini projekt vrijedan 282 milijuna kuna. Većina toga stiže iz Europske unije
Full Article 2 minutes read

U Podravini projekt vrijedan 282 milijuna kuna. Većina toga stiže iz Europske unije

radovi

U utvrdi Stari grad u prostoru Muzeja Grada Đurđevca održano je svečano potpisivanje prvog ugovora unutar velikog projekta Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete, a radi se o ugovoru o uslugama vođenja projekta.

Vrijednost ovog ugovora je oko 3 mil. kuna dok je vrijednost cijelokupnog projekta aglomeracije 282 mil. kuna.

Projekt aglomeracije započeo je još u 2014. godini, izrađena je studijska i projektna dokumentacija te su ishođene sve potrebne dozvole za gradnju, izvršen je pregled aplikacijskog paketa od strane Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te se očekuje u narednim tjednima donošenje Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava.

Tomislav Kolarić, direktor Komunalija Đurđevac istaknuo je kako će cijeli projekt izgradnje aglomeracije trajati do 2023. godine.

– Od 282 milijuna kuna, Europska unija sufinancira više od 196 milijuna kuna, dok Republika Hrvatska i Hrvatske vode sudjeluju s 80 milijuna kuna. Lokalna samouprava sudjeluje s ostalih 5,7 milijuna kuna – istaknuo je Kolarić.

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca istaknuo je činjenicu da Koprivničko-križevačka županija ima tri vodoopskrbna područja te da su sva tri projekta Koprivnica, Križevci i Đurđevac ušli u prioritete Hrvatskih voda i Vlade.

www.sjever.hr 30.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.