Now Reading:
Bernardić podijelio packe Komšiću. IDS-u zahvalio na potpori, ali traži prije svega potporu Istrijana
Full Article 3 minutes read

Bernardić podijelio packe Komšiću. IDS-u zahvalio na potpori, ali traži prije svega potporu Istrijana

Davoru Bernardiću svejedno je tko su protukandidati Zoranu Milanoviću u utrci za predsjednika RH-a jer je uvjeren u njegovu pobjedu. Izjavio je to prvi čovjek SDP-a u nedjelju u Sračincu odgovarajući na novinarska pitanje tko je Milanoviću veća prijetnja aktualna predsjednica ili Miroslav Škoro. Nadalje, na činjenicu da je sve veći broj kandidata Bernardić je odgovorio da je Hrvatska demokratska zemlja u kojoj se svatko može kandidirati.

-Ono što je ključno da će broj kandidata biti determiniran brojem potpisa koji će sakupiti svaki kandidat. Tko sakupi deset tisuća moći će ići na izbore – poručio je Bernardić.

Kritički se osvrnuo da aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović još nije službeno objavila kandidaturu i smatra to korištenjem institucije predsjednice za osobnu promociju.

-Korištenje novaca građana za osobnu kampanju bez objave kandidature to je potpuno neprihvatljivo – kazao je Bernardić.

Što se tiče teme, odnosno napada HVIDR-e na Milorada Pupovca, Bernardić je kazao da više ne namjerava komentirati “bračne razmirice” unutar koalicije.

-Oni neka se bave samim sobom. Nažalost, ono čime se ne bave su problemi građana – kratak je bio Bernardić dodajući da su u SDP-u koncentrirani na rješenja u interesu građana Hrvatske a ne svađe s nacionalističkim predznakom koje, mišljenja je, gotovo uvijek odgovaraju desnici.

Željku Komšiću, upitan da komentira njegovu izjavu u UN da se u Hrvatskoj u javnom prostoru od strane pojedinaca negira zločin genocida nad Srbima, Romima i Židovima u II. svjetskom ratu, poručio je da se fokusira na probleme građana u Bosni i Hercegovini.

-Masovno iseljavaju, teško žive. Tamo su još niže plaće i mirovine nego u Hrvatskoj i to su glavni problemi Bosne i Hercegovine – kazao je Bernardić dodajući da u Hrvatskoj postoji tendencija relativiziranja zločina ustaškog režima.

Na pitanje koliko je SDP prikupio sredstava za kampanju Bernardić je kazao kako se on kao predsjednik stranke time ne bavi već da je to pitanje za izborni stožer i poslovnog direktora stranke. Nadalje, upitan očekuje li širenje potpore Milanoviću, zahvalio se na potpori IDS-a ali i da mu je od toga važnija potpora Istrijana.

s.kalajdžija/sjever.hr 29.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.