Now Reading:
Dan policije – u Varaždinu sjećanje na poginule i nestale policajce, ali i pohvala za sadašnji odličan rad
Full Article 3 minutes read

Dan policije – u Varaždinu sjećanje na poginule i nestale policajce, ali i pohvala za sadašnji odličan rad

Blagdan svetog Mihaela i Dan policije Policijska uprava varaždinska i ove je godine obilježila nizom aktivnosti.
U utorak je održana tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a u srijedu centralni dio obilježavanja s polaganjem vijenaca na spomen obilježje stradalima u Domovinskom ratu na Gradskom groblju, svetom misom u varaždinskoj katedrali, polaganjem cvijeća u spomen sobi i kod spomen panoa Policijske uprave varaždinske te svečanom akademijom u HNK-u.
Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić naglasio je da je obilježavanje Dana policije i blagdana zaštitnika sv. Mihaela prilika da se oda počast naši poginulim, nestalim i umrlim policijskim službenicima.
– Koristim priliku i kako bih zahvalio svim našim policajkama, policajcima i svim zaposlenicima PU varaždinske na dobrim rezultatima rada, na učinkovitosti i stanju sigurnosti koje možemo ocijeniti zadovoljavajućim. U odnosu na prošlu godinu bilježimo pad kaznenih djela za oko 6 posto, pad broja prometnih nesreća za 21 posto, a slučajeva narušavanja javnog reda i mira smanjenje je za 16 posto. Povećanje imamo u prometu putnika preko državne granice u prometu vozila za 1 posto i kad sve to zajedno sagledamo, možemo biti zadovoljni – istaknuo je Benčić te dodao da su ono na što su PU varaždinskoj posebno ponosni dvije ovogodišnje rekordne zapljene droge.
– To svakako treba spomenuti jer je riječ o zapljeni najveće ovogodišnje količine droge u Hrvatskoj. Ono što je također važno istaknuti jest činjenica da ta droga nije završila na ulici, već u rukama policije – zaključio je načelnik PU varaždinske.
Na svečanosti su bili i saborski zastupnik Anđelko Stričak, zamjenik župana Tomislav Paljak, gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan te gradonačelnici i načelnici u Varaždinskoj županiji.
Uoči akademije na Kapucinskom trgu održan je Taktičko-tehnički zbor Policijske uprave varaždinske na kojem su izložena policijska vozila, oprema i tehnika, prezentiran rad policije po rodovima i prikazana vježba policijskih službenika.
Održana je i prezentacija preventivnog projekta Lily, kojim se obilježava 22. rujna – Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Podršku ovom projektu daju Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, Županijski tim za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Varažinske županije, Zaklada za prevenciju kriminaliteta Varaždinske županije Sveti Mihael i producentica, scenaristica i aktivistica Jelena Veljača.

n.kalajdžija / aktualno.hr / sjever.hr

25.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.