Now Reading:
Za Aglomeraciju Donja Dubrava ugovorene i usluge nadzora vrijednosti gotovo 3,5 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Za Aglomeraciju Donja Dubrava ugovorene i usluge nadzora vrijednosti gotovo 3,5 milijuna kuna

međimurske vode

Nakon što je zbog postupka javne nabave početak radova na izgradnji sustava odvodnje Aglomeracije Donja Dubrava bio odgođen, sada je projekt krenuo punom parom. Prije tjedan dana u Međimurskim vodama potpisan je ugovor za izgradnju sustava odvodnje sa zajednicom ponuditelja – čakovečkom Tegrom i mađarskim Szabadicsom, a danas je potpisan i ugovor za usluge nadzora nad provedbom projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Donja Dubrava“.

Nadzor će provoditi zajednica hrvatskih tvrtki VIZ-EX d.o.o. iz Nedelišća i PROMACON d.o.o. iz Bjelovara. Ugovor je vrijedan 3.447.000,00 kn bez PDV-a, a sufinancira se iz Kohezijskog fonda Europske unije i nacionalnih sredstava. Ugovor su potpisali direktor Međimurskih voda d.o.o. Vladimir Topolnjak i Ivica Vizinger, direktor nositelja zajednice ponuditelja. Potpisivanju su prisustvovali i Dario Markanović iz tvrtke Promacon d.o.o., te Ivana Ladić, Lidija Car-Peti i Dario Ban iz Međimurskih voda.

Ugovorom je obuhvaćeno provođenje stručnog nadzora nad izgradnjom sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Ukupno očekivano trajanje nadzora je 28 mjeseci odnosno usluga završava 1 mjesec od izdavanja posljednje potvrde o preuzimanju po pojedinom ugovoru o građenju.

„Budući da su ugovorene usluge nadzora te da je nedavno potpisan ugovor za izgradnju sustava odvodnje, započinje proces pripreme izgradnje od strane izvođača radova i nakon toga sama izgradnja na terenu“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora direktor Međimurskih voda, Vladimir Topolnjak.

Svim budućim korisnicima sustava odvodnje i pročišćavanja aglomeracije Donja Dubrava, a koji su potpisali s Međimurskim vodama d.o.o. ugovor o priključenju, izvest će se u sklopu izgradnje sustava odvodnje besplatni kanalizacijski priključak.

www.sjever.hr 29.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.