Now Reading:
HRVATSKOJ PRIJETI TOPLINSKI UDAR, A ZATIM DRASTIČAN PREKID LJETNOG RAZDOBLJA
Full Article 2 minutes read

HRVATSKOJ PRIJETI TOPLINSKI UDAR, A ZATIM DRASTIČAN PREKID LJETNOG RAZDOBLJA

grmljavina

Vrućine koje posljednjih dana vladaju Hrvatskom potrajat će još koji dan, a početkom sljedećeg tjedna stiže velika promjena koja bi, sudeći prema trenutnim prognozama, mogla označiti i kraj ljeta.

– Do ponedjeljka će biti vruće i sparno, u većini Hrvatske uz povećanje opasnosti od još jednog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, te pritom pretežno sunčano, uz samo rijetke mjestimične pljuskove, uglavnom u kopnenom području, najavljuje glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

– Početkom novoga tjedna sve je vjerojatnija izraženija promjena vremena, uz češću i obilniju kišu te pad temperature, a na Jadranu i nevere, uz najprije jugo zatim i buru, upozorava Vakula.

Detaljniju prognozu za HRT je pripremila dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

– U četvrtak će na istoku Hrvatske biti većinom suho i sunčano, ujutro u Posavini uz maglu. Popodne je poneki pljusak moguć samo iznad gorja, a dnevna temperatura od 30 do 33 °C.

Vruće i sparno bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje također može biti jutarnje magle. Popodne i navečer pak raste vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu koji ponegdje mogu biti i intenzivniji.

Pljuskovi, pa i izraženiji, mogući su i u gorju te unutrašnjosti Istre, a duž obale i na otocima sjevernog Jadrana većinom suho i sunčano. Jutro po kotlinama ponegdje maglovito, a sumaglice i magle može biti i na moru, koje će biti mirno ili malo valovito. Najniža temperatura zraka oko 15 °C u gorju te od 20 do 25 °C uz more, a najviša dnevna između 28 i 33 °C. više čitajte na….https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvatskoj-prijeti-toplinski-udar-a-zatim-drastican-prekid-ljetnog-razdoblja-u-zagrebu-se-pocetkom-sljedeceg-tjedna-ocekuje-samo-13-stupnjeva/9290117/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 29.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.