Now Reading:
Andrea Buča – Dalmatinka koja je ljeto odlučila provesti u Zagorju i to radno
Full Article 3 minutes read

Andrea Buča – Dalmatinka koja je ljeto odlučila provesti u Zagorju i to radno

zagorje

Ovih je dana Hrvatsko zagorje dobilo glavnu ulogu – i to u novom putopisnom serijalu Andree Buče. Nakon živopisnog i duhovitog, od publike i kritike sjajno primljenog serijala ‘’Stani u Lici’’, Andrea Buča i njezina ekipa – stali su u Zagorju na 40 radnih dana!

Privremeno su uselili u novi dom u Vrtanjakovcu, koji je uz boravište – i njihov ured:

‘’Srećom kuća je velika, što nije slučaj za zagorske smještajne jedinice, inače male simpatične hižice. Našu ekipu čine dva snimatelja, ton majstor, aistentica, moja Blaise, kujica koju su gledatelji upoznali u epizodi Sjeverni Velebit, i ja. Na snimanju smo gotovo cijeli dan, od svitanja dana do kasno u noć. Kuća nam je maltene spavaona i arhiva materijala. Uz doručak brainstormamo, u kombiju razrađujemo ideje.

S obzirom na to da sam rođena Zadranka sparno zagorsko ljeto, bez daška vjetra, bilo je u najmanju ruku izazovno, zagorski dijalekt egzotika, a gostoljubivost vrijedna divljenja. Svaki gablec završi s pjesmom, zagorske šale i pošalice na vlastiti račun moj su ‘cup of tea’.

Dan započinjemo rano ujutro, snimanja su izuzetno zahtjevna – snimamo i do 12 sati. Zagorje je beskrajno zanimljivo. Na relativno malom području nebrojeno je dvoraca, kurija, kulturnih znamenitosti, događanja, termalnih izvora, urbanih sredina, usamljenih zaselaka, oktanskih ovisnika, rock n rolla i popevki. Lepe je i zelene, u svakom slučaju.

Iza njih su već snimljeni materijali iz Kumrovca, Desinića, Klanjca, Stubice, Oroslavja, a trenutno filmska klapa ‘pada’ u Krapini i istočnom Zagorju’ – otkriva poznata HRT-ova urednica i redateljica.

www.sjever.hr/HRT 27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.