Now Reading:
Otvorene 5. Poletne zabavne igre na kojima sudjeluju i mali Lepoglavčani i Bednjanci
Full Article 2 minutes read

Otvorene 5. Poletne zabavne igre na kojima sudjeluju i mali Lepoglavčani i Bednjanci

Osnovnoškolci, njih 240, iz osnovnih škola iz Općine Videm i susjednih joj slovenskih općina te grada Lepoglave i Općine Bednje, sudjeluju u slovenskom Videmu na 5. Poletnim zabavnim igrama.

Riječ je o igrama koje se organiziraju s ciljem poticanja djece na bavljenje sportom te druženje, a održavaju se uz financijsku potporu jedinica lokalnih samouprava
iz kojih dolaze njihovi sudionici. A ove su se godine na Igrama okupili učenici osnovnih škola, i njihovih područnih odjela, iz Lepoglave, Kamenice, Višnjice, Bednje, Podlehnika, Majšperka, Žetala, Cirkulana i Videma.

Dobrodošlicu im je ispred domaćina poželio ravnatelj osnovne škole iz Videma, Robert Murko. Poručio im je da su Igre prigoda za stvaranje novih prijateljstva, druženje i zabavu.
Ispred čelnih ljudi jedinica lokalnih samouprava koje financijski podupiru održavanje Poletnih zabavnih igara, pa tako i Grada Lepoglave kojeg je ovom prigodom predstavljao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, sudionike Igara pozdravio je načelnik Općine Videm Branko Marinič poželjevši im puno smijeha, zabave i lijepih trenutaka. Pozdravili su i slovenski sportaši – bivši svjetski boksački prvak Dejan Zavec i vratar slovenskog nogometnog prvoligaša Aluminija Luka Janžeković. Oni su s ravnateljem škole podigli zastavu Poletnih zabavnih igara koju su na
centar donijeli padobranci skočivši iz aviona koji je, niskim preletom, također pozdravio okupljene.

Prvog dana Igara njihovi će sudionici na sportskim terenima u Videmu, pod vodstvom trenera i voditelja, sudjelovati u nizu sportskih aktivnosti na različitim poligonima. Drugog dana družit će se u bazenima Terma Mali Moravci, a posljednjeg dana ponovno na sportskim terenima u Videmu.
Uz druženje i bavljenje sportom zaključit će ljeto i pripremiti se za novu školsku godinu koja je pred vratima.

www.sjever.hr

27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.