Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija centar je ribolovnog sporta Hrvatske
Full Article 4 minutes read

Koprivničko-križevačka županija centar je ribolovnog sporta Hrvatske

ribolovci

Župan Darko Koren je zajedno sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem te županijskim pročelnicama u utorak održao prijem za članove i trenere ribolovnih klubova s područja Koprivničko-križevačke županije koji su na natjecanjima državnog Kupa u lovu ribe na plovak, tijekom lipnja i srpnja na jezerima Šoderica i Jegeniš te u Banovoj Jarugi, ostvarili najbolje rezultate. Tom prilikom župan je svim natjecateljima čestitao na postignutim uspjesima istaknuvši kako mu je posebno drago što i najmlađi uzrasti pokazuju interes za sportski ribolov.

Vaš angažman i rezultati koje ste postigli nas jako vesele, a oni pokazuju kako ovaj sport ima značajnu ulogu u našoj županiji. Dugo godina odlično surađujemo sa županijskim Športsko ribolovnim savezom i županijskom Zajednicom sportova, a završnica Kup-a Hrvatske na Šoderici kojoj smo bili i pokrovitelj je pokazala kako se takav oblik natjecanja može organizirati na najvišem nivou. Čuli smo od brojnih natjecatelja kako je malo tako dobro organiziranih sportskih događaja u Hrvatskoj i na tome vam svima čestitam. Županija će vam i dalje biti podrška u vašim aktivnostima“, naglasio je župan Koren.

Ivan Petak, predsjednik Športskog ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije koje je bilo domaćin završnice KUP-a Hrvatske je zahvalio Županiji i Općinama Legrad i Drnje na podršci bez koje ne bi bilo natjecanja.

Najveći ponos su odlični rezultati koje su postigli ovi mladi ljudi, ali i seniori i seniorke. Imamo prvake i imamo se na što ponositi, a važno je istaknuti i rad ljudi koji rade u klubovima što se često zanemaruje pa ovim putem želim reći kako je to i njihov uspjeh. Rezultati su uistinu sjajni i nije nam žao što smo se pomučili kako bi organizirali natjecanje na najvišem nivou“, naglasio je Petak.

U ime trenera koji su vodili ekipe prisutnima se obratio Krešimir Vrhoci koji je kazao kao su natjecatelji s područja županije postigli vrhunske rezultate.

Koprivničko-križevačka županija centar je ribolovnog sporta Hrvatske, a natjecanja su potvrdila kako smo u svim kategorijama ostali u samom vrhu. Ribolov kao sportska disciplina je najatraktivniji sport i zaslužuje još veću pažnju, ne zaslužujemo biti na marginama“, kazao je Vrhoci.

Predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković natjecateljima je čestitao na sjajnim rezultatima te zahvalio Županiji na suradnji i pomoći koju pruža u svim potrebama Zajednice.

Ovih rezultata ne bi bilo da treneri i natjecatelji ne ulažu veliki trud. Svi koji su sudjelovali, ali i gledali natjecanja pohvalili su organizaciju, a bitno je istaknuti i kako se rijetko koji savez može pohvaliti s ovakvim rezultatima“, naglasio je Lovković.

U ime natjecatelja prisutnima se obratila članica Ribolovnog kluba Podravka Mihaela Frančić, državna prvakinja u kategoriji juniorki koja je zahvalila Županiji na podršci te opisala svoja iskustva s natjecanja.

Uz državnu juniorsku prvakinju, prijemu su prisustvovali i David Pivar iz ekipe Štuka Colmic koji je na završnici KUP-a Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak na jezerima Šoderica i Jegeniš osvojio prvo mjesto u kategoriji juniora te prvo mjesto ekipno. Na istom natjecanju prvo mjesto je osvojila ekipa juniorki Ribolovnog kluba Podravka, drugo mjesto u kategoriji seniora je zauzela ekipa Karas Kuzminec, a drugo mjesto u kategoriji seniorki pripala je ekipi Ribolovnog kluba Koprivnica. Karlo Tomašić iz ekipe Štuka Colmic osvojio je prvo mjesto na KUP-u Hrvatske u Banovoj Jarugi u kategoriji kadeta, a njegov je klub je u kategoriji kadeta osvojio i prvo ekipno mjesto. Treće mjesto u kategoriji kadeta je osvojila ekipa Torčeca.

www.sjever.hr/Koprivničko-križevačka župnija 27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.