Now Reading:
Čestitke svjetskoj juniorskoj prvakinji Amandi Mlinarić
Full Article 3 minutes read

Čestitke svjetskoj juniorskoj prvakinji Amandi Mlinarić

Amanda Mlinarić

Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličarskog kluba, na Svjetskom prvenstvu u Madridu osvojila je titulu svjetske juniorske prvakinje u disciplini složeni luk, u konkurenciji 45 najboljih mladih streličarki iz cijelog svijeta. Amanda, koja je inače 16. na svjetskoj rang listi seniorki, u finalu je pobijedila Ipek Tomruk iz Turske 144:142. S posljednje tri strijele Tomruk je pogodila 29, što je značilo da Mlinarić mora pogoditi barem jednako toliko ili bolje da uzme naslov. Pogodila je maksimalnih 30!
Amanda nastup opisuje kao odličan.
– U kvalifikacijama sam bila četvrta, što je OK rezultat. U eliminacijama sam bila prvo protiv cure iz Kazahstana. Prvi meč mi je uvijek najstresniji jer je to tek ulazak u raspucavanje. To mi je bio najteži meč. Nakon toga sam išla na Ruskinju, Amerikanku i u polufinalu Talijanku, od kojih sam svih već gubila i zato sam htjela stisnuti i uspjelo mi je. U finalu sam imala krasnu mladu djevojku iz Turske, koja je također jako talentirana, i znala sam da trebam pucati najbolje što mogu. Pričale smo prije meča i sprijateljile se – opisala je Amanda nastup na svjetskom prvenstvu.
Mlada varaždinska vrhunska sportašica uz školu dnevno ima trosatni trening nakon nastave, ili ga preskače ako imamo puno učenja, a ako nema nastave trenira dvaput dnevno. U tri sata treninga ispuca od 150 do 250 strijela. Nakon svjetskog juniorskog zlata slijede državna prvenstva te Europsko prvenstvo u poljskom streličarstvu u Mokricama gdje Amanda brani titulu europske prvakinje otprije 2 godine.
Odličnu streličarku, s trenerom Cvjetoslavom Zormanom, u utorak je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.
– Grad podržava Varaždinski streličarski klub i ovo je treći prijem za Amandu otkako sam gradonačelnik. Amanda je vrhunska sportašica, krasna djevojka, koja naporno trenira u jednom viteškom sportu, koji ima povijesnu tradiciju i u Varaždinu. Ovo je jedan od najvećih uspjeha uopće varaždinskog sporta, svjetski juniorski naslov. Amanda će sigurno kao sportašica biti sjajna ambasadorica grada Varaždina, a mi ćemo sigurno pomoći. U posljednjih nekoliko godina naši sportaši postižu rezultate koji pokazuju da ulaganje u sport, u vrhunske trenere, u sportske objekte, u odlaske na turnire ima smisla. Varaždin je jedan od gradova koji odvaja najviše za sport. Još je to uvijek premalo pa se moraju snalaziti s donatorima, ali vrijedno je svako ulaganje – kazao je gradonačelnik.
Trener Zorman podsjetio je da je ovo prvo svjetsko juniorsko zlato u streličarstvu u Varaždinu.
– Složeni luk u streličarstvu je najpopularnija disciplina, interesantna je današnjim generacijama mladih ljudi. Radi se pritisak prema svjetskoj federaciji da ga ubaci na Olimpijske igre i ja vjerujem da će to do 2028. godine biti i onda će se Amanda boriti za olimpijsku medalju – najavio je Zorman.

n. kalajdžija / sjever.hr

27.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.