Now Reading:
POSAVEC TRAŽIO DA IZBORI U HNS-U BUDU VEĆ OVE GODINE: Vrh stranke nije prihvatio njegov prijedlog
Full Article 3 minutes read

POSAVEC TRAŽIO DA IZBORI U HNS-U BUDU VEĆ OVE GODINE: Vrh stranke nije prihvatio njegov prijedlog

posavec

Predsjedništvo HNS-a ovog se vikenda sastalo u Karlovcu u hotelu Europa gdje su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, no na dnevnom redu našle su se i pripreme za sjednicu Središnjeg odbora HNS-a u rujnu, kao i pripreme za unutarstranačke izbore koji bi se trebali održati ili do kraja ove godine ili početkom sljedeće. Pažnju javnosti izazvao je izostanak Matije Posavca sa sjednice u nedjelju, na što je Posavec dao objašnjenje.

-Bio sam u petak na sjednici Predsjedništva i u subotu cijeli dan. Jučer sam imao obaveze ovdje doma gdje sam odlučio da ću biti na susretu s djecom oboljelom od dijabetesa i da ću biti na nekim manifestacijama u Međimurju pa sam unaprijed rekao da me do nedjelje neće biti, ali jučer je bilo nešto samo sat vremena i press konferencija za koju ranije nisam bio niti predviđen. Ne treba to nikako čitati, treba puno stvari čitati nakon sjednice Središnjeg odbora koja će biti za tri tjedna gdje ću ponoviti ono što sam ponovio na sjednici predsjedništva i tijekom samih događanja i rasprave u subotu. Tako da pričekajmo, mislim da će 22. rujna biti sjednica – objasnio je Posavec.

Na novinarsko pitanje što je kazao na sjednici Predsjedništva, Posavec je istaknuo kako je dao svoje viđenje razvoja i budućnosti stranke i politike, konkretno iznio je ideju da se unutarstranački izbori održe već ove godine, budući da, kako je kazao, sljedeće godine dolazi predsjedanje Hrvatske EU i parlamentarni izbori, a osvrnuo se i na novo vodstvo u stranci.

-Ide novo vodstvo u stranci i intencija je da mora imati puno više vremena da stranku kvalitetno pripremi, da organizira teren koji nam ne stoji baš najbolje u ovom trenutku. Dakle, ima jako puno posla i to novo vodstvo, ako će biti izabrano u 4. ili 5. mjesecu bojim se da neće imati dovoljno vremena pripremili stranku za parlamentarne izbore – kazao je Posavec te zaključio da vrh stranke nije prihvatio njegov prijedlog.

m.horvat/sjever.hr 26.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.