Now Reading:
Župan Koren obišao Renesansni festival
Full Article 2 minutes read

Župan Koren obišao Renesansni festival

renesansni

Na koprivničkim Gradskim bedemima u tijeku je 14. po redu Renesansni festival, jedna od najznačajnijih turističko-povijesnih manifestacija u Koprivničko-križevačkoj županiji , koja je okupila gotovo 1300 povijesno kostimiranih izvođača iz 12 europskih zemalja. Najveći srednjovjekovni festival u Hrvatskoj i ove godine podupire Koprivničko-križevačka županija kao jedan od pokrovitelja, a u subotu  24. kolovoza prostor festivala su obišli župan Darko Koren, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Damir Felak te načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

Manifestaciji posebnu vrijednost daje stotinjak podravskih, hrvatskih i inozemnih obrtnika koji su od zaborava spasili stare zanate, te brojni ugostitelji koji su razvili originalnu renesansnu gastronomsku ponudu, a u sklopu festivala pod pokroviteljstvom Podravke održana je i tradicionalna kraljevska gozba s renesansnim delicijama koje su uzvanicima prezentirali Podravkini promotori kulinarstva.

Župan je domaćinu, gradonačelniku Grada Koprivnice Mišelu Jakšiću čestitao na organizaciji manifestacije istaknuvši zadovoljstvo što kontinentalni turizam i ponuda na prostoru županije postaju sve značajniji na turističkoj karti Hrvatske. Zahvalio je i članici Uprave Podravka Ljiljani Šapini što koprivnička prehrambena kompanija svake godine podržava festival te promovira autohtone gastronomske delicije s područja županije.

Ovogodišnja glavna tema Festivala je „Tortura“, a za posjetitelje je pripremljen bogat program čija će kulminacija biti večeras atraktivnim prikazom noćnog napad na Grad  vatrenim kuglama i strelicama. Renesansni festival traje još danas, a detaljan program možete vidjeti OVDJE.

www.sjever.hr/kckzz.hr 25.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.