Now Reading:
U Velikom Taboru održan 2. po redu LegendFest
Full Article 3 minutes read

U Velikom Taboru održan 2. po redu LegendFest

LegendFest

Jučer je u Velikom Taboru održan drugi po redu LegendFest koji je organizirala zagrebačka udruga Val kulture uz potporu Krapinsko – zagorske županije i Turističke zajednice županije te uz podršku Muzeja Hrv. Zagorja i Općine Desinić.

Središnja tema ovogodišnjeg izdanja festivala su zmajevi, a za sve posjetitelje pripremljena su zanimljiva predavanja, kazališne predstave, radionice, izložbe, glazbene točke te ostale aktivnosti koje će i ove godine biti u ruhu legendi, mitova i starih priča.

Kristina Pavlović, muzejska pedagoginja u dvorcu Veliki Tabor objasnila nam je kako su zmajevim imenom nazvana mnogobrojna mjesta i lokacije, a jedna priča koja je pronađena vezana je uz Jezero Klanječko i govori da je tamo bio zmaj koji je uzrokovao da jezero i nastane nakon što je zmaj lupio repom po tlu. “Ove godine pripremljena su razna predavanja, radionice kao što su oslikavanje lica, izrada zmajevog jaja, izrada zmajeva. U atriju će se odvijati koncerti i lutkarske predstave i sve završava navečer koncertom”, dodala je muzejska pedagoginja Kristina Pavlović.

Otvorenju LegendFesta prisustvovala je i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek: “LegendFest je jedna inovativna, interaktivna, multimedijalna nova kulturna aktivnost na području naše županije i jedno osvježenje u turističkoj ponudi na našem području. Županija se pridružila ovoj priči kao pokrovitelj, jer nam trebaju ovakvi novi sadržaji koji su namijenjeni kulturnoj ponudi naše županije, ali isto tako našim mališanima, jedan drugačiji način stjecanja informacija o našoj materijalnoj, nematerijalnoj kulturnoj baštini, jer čuvanje identiteta ogleda se i kroz čuvanje kulture”, rekla je zamjenica Petek.

Ovaj festival se u proteklih 13 godina pokazao posebno interesantnim djeci koja su ovom prilikom mogla izraziti vlastitu kreativnost uključujući se u likovne radionice ili izvođenje predstava, kroz pripreme sa stručnim voditeljima.

m.sopek/sjever.hr 25.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.