Now Reading:
Povremeno bi nas mogao osvježiti pokoji pljusak, ali i dalje vruće
Full Article 1 minutes read

Povremeno bi nas mogao osvježiti pokoji pljusak, ali i dalje vruće

Na Jadranu će biti pretežno sunčano te i dalje vruće. U unutrašnjosti uz promjenjivu naoblaku lokalno će biti pljuskova i grmljavine, osobito poslijepodne kada mjestimice mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab, uz nestabilnosti prolazno pojačan. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita na udare i jaka, a danju zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 17 do 21, na Jadranu oko 24, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

Narednih dana uz povremeno povećanu naoblaku može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će bura sasvim oslabjeti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka bez značajne promjene, i dalje vrlo toplo i vruće.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u cijeloj zemlji. Samo bi na krajnjem jugu kronični bolesnici mogli imati veće tegobe uzrokovane uglavnom vrućim noćima. I danju će na tom području biti vrlo vruće pa se preporuča nastaviti zaštitu od vrućine.

sjever.hr

25.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.