Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Spremite se na grmljavinske oluje, neće posustati sve do utorka
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Spremite se na grmljavinske oluje, neće posustati sve do utorka

grmljavina

Idućih dana na kopnu će dosta porasti mogućnost mjestimičnih pljuskova i grmljavine, osobito u poslijepodnevnim satima, a lokalno mogu biti i izraženiji. Od utorka se njihova vjerojatnost smanjuje – prenosi Tportal.

Najviša temperatura bit će oko 30, a treba računati i na sparinu. Iako toplinski val u Dalmaciji u subotu slabi, vrućina se na Jadranu nastavlja. Unatoč mogućnosti ponekog lokalnog pljuska i na obali, u danima koji slijede vrijeme će i dalje biti ljetno uz buru i maestral, javlja HRT-ova prognoza vremena.

U subotu, uz nestabilniju atmosferu na kopnu, raste vjerojatnost pljuskova i grmljavine, dok na jugu slabi toplinski val. Atmosfera će biti nestabilnija jer iznad prizemnog polja povišenog tlaka po visini pristiže vlažniji zrak u sklopu slabo izražene visinske doline.

U takvim okolnostima u istočnoj Hrvatskoj sutra djelomice sunčano, a veća je i mogućnost mjestimičnih pljuskova i grmljavine, osobito u drugom dijelu dana. Vjetar uglavnom slab, najviša temperatura bit će između 30 i 32 stupnja. Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinom, a osobito poslijepodne moguće i lokalno izraženijim pljuskovima, očekuje se u središnjim predjelima.

Najniža temperatura oko 19 stupnjeva, a najviša podjednaka današnjoj. U gorskim predjelima umjereno do pretežno oblačno, također mjestimice s kišom i grmljavinom, dok će na sjevernom Jadranu biti barem djelomice sunčano. Poneki pljusak moguć je u unutrašnjosti Istre i na riječkom području. Puhat će umjerena, podno Velebita ujutro i jaka bura uz umjereno valovito more, a poslijepodne na otvorenom ponegdje sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 24 stupnja u Gorskom kotaru do 31 na moru.https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/spremite-se-na-grmljavinske-oluje-nece-posustati-sve-do-utorka-foto-20190824

www.sjever.hr/T portal 23.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.