Now Reading:
100%ZAGORSKO i šesti put oduševljava Rijeku
Full Article 2 minutes read

100%ZAGORSKO i šesti put oduševljava Rijeku

KZŽ

U Rijeci se u petak i subotu održava manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100%ZAGORSKO.
Zagorske izvorne proizvode Riječanima i njihovim gostima predstavlja 52 poljoprivredna proizvođača, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorane i kulturne ustanove. U ponudi su tako, među ostalim, bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a.
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglasio je kako Županija potiče rad OPG-ova kroz brojne mjere ruralnog razvoja, a da im ovakve manifestacije omogućavaju da dođu do tržišta koja su im udaljenija te do kojih inače ne bi mogli doći. Spomenuo je i da se kroz godine ostvarivala i dobra gospodarska suradnja između Rijeke, ali i čitave Primorsko-goranske županije, i Krapinsko-zagorske županije, a sljedeća točka možebitne suradnje je turizam.
– Zajednička poveznica nam je i Josip Broz Tito, a sa stavljanjem Galeba u turističko-gastronomsku funkciju mogućnost za suradnju se povećava. Kumrovec posjećuje velik broj turista godišnje, a imamo i najavljeno veliko kinesko ulaganje u Političku školu. Stranim turistima nije nikakav problem doći u Kumrovec te otići na izlet do Rijeke da vide Galeb, tamo nešto pojedu ili prespavaju i vrate se natrag – rekao je župan Kolar.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je kako su Riječani jedva dočekali da Zagorci ponovno dođu na Korzo.
– Manifestacija je odlično prihvaćena, a brojni turisti i domaći ljudi s velikim zadovoljstvom i gledaju i kupuju ono što je izloženo. Osim ovog događanja na Korzu, iskoristili smo priliku i za poslovne kontakte pa smo tako županu Željku Kolaru i njegovim suradnicima pokazali Titov brod „Galeb“ koji će se obnoviti u turističke svrhe, ali i razgovarali o mogućnostima povezivanja ponude općine Kumrovec s brodom „Galeb“ kroz lik i djelo Josipa Broza Tita – naglasio je gradonačelnik Obrsnel.
Dodao je da je dogovoren i uzvratni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji koja bi, prema njegovim riječima, trebala pretočiti riječki model građanskog odgoja u svoje škole.
U obilasku prodajno-izložbenog sajma bila je i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeka Marko Filipović, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Škrinjar te pročelnici nadležnih upravnih odjela KZŽ.

sjever.hr

24.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.