Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Na sjeveru Hrvatske brojne manifestacije koje će obići deseci tisuća gostiju. Hoće li im vrijeme ovog vikenda ići na ruku?
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Na sjeveru Hrvatske brojne manifestacije koje će obići deseci tisuća gostiju. Hoće li im vrijeme ovog vikenda ići na ruku?

Na sjeveru Hrvatske u tijeku su tri velike manifestacije. U Varaždinu počinje Špancirfest, u Koprivnici se održava Renesansni festival a u Ludbregu Dani ludbreške svete nedjelje. U slijedećih par dana te će manifestacije obići deseci tisuća gostiju. Dobra je vijest za njih da im vrijeme ide na ruku. Ne bi trebalo biti padalina, osim tu i tamo pokojeg pljuska u subotu.

Prema prognozi DHMZ-a danas nas u većini krajeva Hrvatske očekuje promjenjivo oblačno uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak i grmljavinu, osobito u gorju, a poslijepodne i u unutrašnjosti Dalmacije. Na krajnjem istoku zemlje i u Dalmaciji pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, još podno Velebita jaka s olujnim udarima, a poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura zraka uglavnom od 26 do 32, u Dalmaciji i do 34 °C.

Sutra djelomice sunčano i u većini krajeva vruće. U unutrašnjosti uz povremeno više oblaka može biti kiše, a osobito poslijepodne i lokalno izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar većinom slab, na istoku ponegdje umjeren istočni, duž obale ujutro umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a poslijepodne prolazno sjeverozapadni i zapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na obali od 20 do 25, ponegdje i do 30 °C. Najviša dnevna uglavnom od 29 do 34 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ 23.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.