Now Reading:
Radovi na šumskoj cesti Sopot-Vinagora
Full Article 2 minutes read

Radovi na šumskoj cesti Sopot-Vinagora

Pregrada

Radove na uređenju nerazvrstane ceste S2-V32 u šumsku prilaznu cestu, u četvrtak su zajedno obišli gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić, predsjednik MO Sopot, Branko Špoljar, predsjednik MO Vinagora Ivan Čep, te izvođač radova, Josip Hlupić.
Riječ je o šumskoj cesti koja povezuje Sopot i Vinagoru, a koristit će je lokalno stanovništvo za kraće i lakše prometovanje, ali i šumoposjednici. Cesta će se urediti u ukupnoj duljini od 2, 3 kilometra. Šumska cesta prolazi i uz Vražju peć, izletište prirode, koje su uredili mještani Sopota.
Sredstva za uređenje ove šumske ceste, u iznosu od 1,4 milijuna kuna, dobivena su u sklopu Mjere 04 „Ulaganja u fizičku imovinu“ podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano za razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tip operacije 4.3.3. ”Ulaganje u šumsku infrastrukturu” iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Grad Pregrada ostvario je 100% iznosa potrebnog za provedbu ovog projekta.
Sredstva za projekt Grad je ostvario još u 2018. godini Odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, te bio jedan od 15 korisnika i jedini iz Krapinsko-zagorske županije koji su ostvarili potporu u sklopu tada provedenog natječaja za ulaganje u šumsku infrastrukturu.
Nakon provedenog postupka javne nabave, početkom 2019. godine, izabran je izvođač radova „Hlupić prijevoz i rad građevinskim strojevima“, vl. Josip Hlupić, iz Pregrade, s kojim je u lipnju 2019. godine zaključen ugovor o javnoj nabavi radova. Istog mjeseca izvođač je uveden u posao, a rok za izvršenje je 6 mjeseci od uvođenja u posao.

sjever.hr

23.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.