Now Reading:
HNS: Poziv mladima da se prijave za subvencioniranje stambenih kredita
Full Article 2 minutes read

HNS: Poziv mladima da se prijave za subvencioniranje stambenih kredita

HNS

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, kojeg vodi potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, objavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren od 10. rujna 2019. godine.
– Odlazak mladih iz Hrvatske jedan je od gorućih, pa možda i najveći problem, s kojim se naša zemlja susreće. No, za rješavanje ovog problema nije dovoljna samo kritika na kakvu smo navikli od pojedinih političkih opcija. Upravo zahvaljujući programu HNS-a, a sada preko naših ministara, rješavamo ključne probleme. Na ovaj način stambeno se zbrinjavaju mlade obitelji, dok ministrica Divjak radi odlične stvari kroz obrazovnu reformu. HNS-ovih ministara nema puno u Vladi, ali svakako ima njihovih rezultata – kazao je Krunoslav Lukačić, glasnogovornik HNS-a Varaždinske županije, te još jednom pozvao mlade sa sjevera Hrvatske da iskoriste ovu mjeru i na puno povoljniji način dođu do svog stana.
Zahvaljujući ovoj mjeri, odnosno zahvaljujući subvencioniranim stambenim kreditima, više od 5300 mladih obitelji riješilo je svoje stambeno pitanje. Te obitelji sada imaju svoj dom u Hrvatskoj, a u njima je rođeno više 700 djece. U 2018. broj zahtjeva porastao je za gotovo 30 posto, a ove godine očekuje se još veći interes. Istaknuo je to Lukačić koji je zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva Štromarom pozvao sve zainteresirane mlade iz Varaždinske županije da iskoriste ovu mjeru i riješe svoje stambeno pitanje.
Potpredsjednik Vlade Štromar ponovio je da će se na natječaj moći prijaviti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću.
– Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti. Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina. Visina subvencije ovisit će o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje ili gradi te će se kretati od 30 do 51 posto iznosa rate kredita – zaključio je Štromar.

sjever.hr

23.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.