Now Reading:
Evo kako provjeriti da li vam je Gmail hakiran
Full Article 2 minutes read

Evo kako provjeriti da li vam je Gmail hakiran

internet

Gmail je jedan od najpopularnijih online klijenata za elektroničku poštu kojeg koristi velik broj korisnika diljem svijeta, što znači da su upravo ti korisnici često na meti hakera. Ako zbog nekog razloga mislite da su vam se hakeri domogli računa, evo kako to možete zasigurno potvrditi, piše tportal.

Postoji nekoliko ‘simptoma’ koji potvrđuju da je netko ukrao vaš račun. Za početak, ako ste dobili email od Googlea koji govori da se netko negdje prijavio na naš račun. Ako se radilo o sumnjivoj prijavi, Google će ju sam blokirati i usput vas upozoriti. Ova metoda radi čak i kada je haker na istoj bežičnoj mreži kao i vi. Ova vrsta zaštite aktivirana je automatski (osim ako ste ju zbog nekog razloga odlučili ručno isključiti).

Drugi simptom čudnog ponašanja je vaš Inbox. Ako vidite hrpu spama u izlaznom kasliću (Outbox), to znači da ga hakeri koriste za svoje nečastive radnje. 

Treći simptom su informacije koje dobivate od svojih kontakata – možda su od vas dobili poruku punu čudnih poveznica – za koju niti vi ne znate.

Jedan od korisnih alata je i povijest prijava na Gmail u kojoj možete vidjeti tko se sve, kada i pomoću čega prijavio na vaš račun. Ako vidite nešto sumnjivo i apsolutno ste sigurni da to niste vi, vrijeme je da promijenite lozinku i aktivirate neki od ugrađenih sustava zaštite.

Konačno, ako je netko promijenio vašu lozinku, to znači da vam je otet račun.

www.sjever.hr/poslovni.hr/tportal.hr 23.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.