Now Reading:
Sredinom rujna u Varaždinu i okolici FolkoFonija 2019 – 5. međunarodni festival tradicijske kulture
Full Article 2 minutes read

Sredinom rujna u Varaždinu i okolici FolkoFonija 2019 – 5. međunarodni festival tradicijske kulture

FolkoFonija

U organizaciji Centra tradicijske kulture Varaždin, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, Grada Varaždina, Turističke zajednice Varaždinske županije te ureda Predsjednice RH od 13. do 15. rujna održat će se 5. Međunarodni festival tradicijske kulture FolkoFonija 2019.
Prvog dana, u petak, bit će organiziran stručni skup „Mogućnosti korištenja elemenata tradicijske kulture u odgojno obrazovnoj praksi“ u varaždinskoj Županijskoj palači. Na Kapucinskom trgu tijekom cijelog dana održavat će se obrtnički sajma koji će službeno biti otvoren u 16 sati uz nastup udruge OrientArt i orijentalne plesove, a svečano otvorenje FolkoFonije najavljeno je za 19.30 sati uz nastup folklornog ansambla CTK Varaždin, a potom će na Kapucinskom trgu u Varaždinu koncert održati Ansambl Lado. U petak, od 15 sati, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu nastupit će Folklorni ansambl Jegunce iz Sjeverne Makedonije.
Za subotu su najavljene folklorne radionice za djecu „izrada tradicijskog nakita“ i „Čipka u očima djece“, snimanje milenijske fotografije svih sudionika FolkoFonije na Kapucinskom trgu u 9.30 sati te od 10 sati mimohod s Kapucinskog trga, kroz Dućansku, preko Franjevačkog trga, kroz Uršulinsku, preko Stančića, kroz Bakačevu i Gajevu na Korzo. U 15 sati u Ludbregu će gostovati folklorni ansambl iz Poljske, od 18 sati KUD Svetozar Marković u Beretincu, a Makedonci u Šemovcu. Od 19 sati na prvoj gala večeri na Kapucinskom trgu u Varaždinu nastupaju domaći folklorni ansambli VFA i HŽ te Garešnica, Belica i Osijek. Sudionici FolkoFonije kod varaždinske Arene bit će na izvedbi „Carmine Burane“ Glazbene škole.
Nedjeljni će program početi u 9.30 mimohodom dječjih folklornih skupina. Od 10 sati na Korzu će nastupiti folklorni ansambl iz Poljske, a pred Županijskom palačom ansambl iz Mađarske. U 11.30 na Kapucinskom trgu počinje Dječja FolkoFonija s 300 sudionika. KUD Svetozar Marković nastupit će na Danima vrganja u Paki, a KUD Osijek 1862 u Lepoglavi. Nakon nastupa Plesne škole Varaždin, na Kapucinskom trgu u 19.30 počinje druga folklorna gala večer s nastupom inozemnih folklornih ansambala iz Poljske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Mađarske i Slovenije.
Svi programi u sklopu Festivala Folkofonija su besplatni za posjetitelje.

n.k. / sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.