Now Reading:
KAKO ZADRŽATI KVALITETNE LIJEČNIKE: U Zagorju ne sjede skrštenih ruku, razgovori počinju još dok su budući liječnici na studiju
Full Article 3 minutes read

KAKO ZADRŽATI KVALITETNE LIJEČNIKE: U Zagorju ne sjede skrštenih ruku, razgovori počinju još dok su budući liječnici na studiju

doktori

Župan Krapinsko-zagorske županije poziva sve studente i studentice medicine s područja Krapinsko-zagorske županije na sastanak koji će se održati 10. rujna 2019. godine u 10:00 sati u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

-Krapinsko-zagorska županija provodi niz aktivnosti s mladima i za mlade. Istovremeno, provode se i mjere kojima se nastoje stvoriti što bolji uvjeti za školovanje, život i rad svih naših mladih stanovnika Krapinsko-zagorske županije, a posebno onih deficitarnih zanimanja. Kako se liječnici već nekoliko godina nalaze na Listi deficitarnih zanimanja za dodjelu stipendija, Krapinsko-zagorska županija u ovom trenutku stipendira 15 studenata medicine u iznosu od 700,00 kn mjesečno i to njih 4 studenata od akademske godine 2017./2018. i još 11 studenata od akademske godine 2018./2019. Dodatno, Krapinsko-zagorska županija u ovom trenutku aktivno radi na razvijanju niza mjera kojima se (budućim) mladim liječnicima i liječnicama nastoje stvoriti što povoljniji uvjeti za život i rada na području Krapinsko-zagorske županije – stoji u pozivu za sastanak.

Kako bi dobili informacije o planovima vezano uz nastavak obrazovanja i zapošljavanja te o tome što Krapinsko-zagorska županija i zdravstvene ustanove kojima je osnivač mogu učiniti da bi stvorili što bolje radne i životne uvjete mladih liječnika i liječnica planira se održati sastanak studenta i studentica medicine sa županom Željkom Kolarom te ravnateljima i ravnateljicama zdravstvenih ustanova kojima je Krapinsko-zagorska županija osnivač. Oni će ovom prilikom upoznati studente i studentice medicine sa stanjem, ulaganjima, uvjetima rada kao prednostima rada u ovim zdravstvenim ustanovama.

www.sjever.hr 22.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.