Now Reading:
Grad Čakovec poziva mlade da se uključe u DIJALOG EUROPSKE UNIJE S MLADIMA
Full Article 3 minutes read

Grad Čakovec poziva mlade da se uključe u DIJALOG EUROPSKE UNIJE S MLADIMA

mladi

Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije (EYECS), usvojilo je krajem prošle godine novu Europsku strategiju za mlade, za razdoblje od 2019. do 2027. godine, na temelju koje je uspostavljen Dijalog EU s mladima. Riječ je o jednom od instrumenata dijaloga s mladima i organizacijama koje se bave mladima, uključujući donositelje odluka na svim razinama, znanstvenike, stručnjake te ostale relevantne dionike u području politika za mlade. Dijalog EU  s mladima služi kao platforma za kontinuirane zajedničke konzultacije o izazovima, temama i prioritetima od značenja za mlade s ciljem što većeg uključivanja mladih, posebice mladih s manje mogućnosti.

Trenutno se provodi 7. Ciklus Dijaloga EU s mladima, na zajedničku temu „Stvaranje mogućnosti za mlade“ (Creating Opportunities for Youth), u razdoblju od siječnja 2019. do sredine 2020. godine, tijekom predsjedavanja Rumunjske, Finske i Hrvatske Vijećem Europske unije. Hrvatska tema za vrijeme predsjedanja je „Mogućnosti za mlade u ruralnim područjima.“

Kako bi se mladima omogućilo punopravno sudjelovanje u konzultacijskom procesu u kojeg su uključena sva tijela državne uprave, institucije i organizacije, izrađen je anketni upitnik, namijenjen mladima između 15 i 30 godina starosti, u kojem izravno mogu iznijeti svoje stavove te tako sudjelovati u oblikovanju politika i donošenju odluka koje se tiču mladih u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Upitnik je dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, na poveznici http://eupita.eu/.

Hrvatska je u proteklom ciklusu uključenosti mladih u proces Dijaloga EU s mladima zauzela visoko 4. mjesto u Europskoj uniji, a želja je Ministarstva da još više poveća participiranje i doprinos mladih u Hrvatskoj, u kreiranju budućih politika i mjera za mlade.

Stoga i Grad Čakovec ovim putem poziva sve mlade da se aktivno uključe i ispune upitnik. Rok za ispunjavanje Upitnika je 27. rujna 2019. godine.

www.sjever.hr/cakovec.hr 21.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.