Now Reading:
Aktivna Mladež HDZ-a ŽO Varaždinske županije – obilježen Svjetski humanitarni dan
Full Article 5 minutes read

Aktivna Mladež HDZ-a ŽO Varaždinske županije – obilježen Svjetski humanitarni dan

mladez hdz vrtić

Vrlo aktivna Mladež HDZ-a prisjetila se humanitarnih akcija koje je provela na području Varaždinske županije u posljednjih godinu dana te najavila nove.

Prva akcija u nizu humanitarnih akcija bila je obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba. Mladež HDZ-a posjetila je brojne korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu, družila se s njima, ali i podsjetila sve nas da starijim osobama, našim djedovima, bakama, očevima, majkama, pažnju treba posvećivati svakoga dana.

Kako je druženje potrebno svima, tako je potrebno i djeci u udomiteljskim obiteljima. Mladež HDZ-a posjetila je udomiteljsku obitelj „Nova budućnost“ i uveselila ih svojim dolaskom i druženjem u ugodnoj atmosferi, igri i dječjim osmjesima.

– Svako dijete zaslužuje život u skladnoj obitelji u kojoj će se o njemu brinuti, pružiti mu ljubav, razumijevanje i podršku i omogućiti mu da izraste u samostalnu i zrelu osobu – rekla je Monika Petrinjak, članica Predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednica Mladeži HDZ-a Grada Ivanca.

Uručene su dvije donacije hrane i odjeće Caritasu Varaždinske biskupije. Prikupljene su i donirane mandarine, 60 kilograma sira i odjeća za sve uzraste.

Posjetili su dječji vrtić Bambi u Sračincu, kojem su donirali prijenosni razglas i zvučnik. Josip Cestar, član Predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednik Mladeži HDZ-a Općine Cestica, naglasio je kako ovom donacijom žele djeci osigurati sav potreban sadržaj kako bi mogla izraziti svoje talente kroz pjesmu, recitaciju i glumu te im omogućiti priliku još boljeg scenskog nastupa kroz razne priredbe i događanja za koja se marljivo pripremaju i uče.

Povodom Svjetskog dana zdravlja, razveselili su mališane u Maruševcu donacijom igračaka i didaktičkih pomagala tamošnjim dvjema ambulantama.

– Mladež HDZ-a daje svoj doprinos skretanjem pozornosti ljudi na to da brinu o svojem zdravlju kroz pravilnu prehranu, šetnju, boravak u prirodi i druženje te kroz ovu prigodnu donaciju zdravstvenim ambulantama u Maruševcu – izjavila je Maria Možanić, potpredsjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednica Mladeži HDZ-a Općine Maruševec.

Nesebičnom gestom dobrovoljnog darivanja krvi, doprinijeli su ozdravljenju oboljelih. – Odlučili smo pomoći ljudima kojima je ugroženo zdravlje, odnosno život. Drago mi je što su se naši članovi odazvali i pokazali da misle i na druge, da su uvijek spremni pomoći – rekao je Sven Bunta, član Predsjedništva Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina.

Kako bi pomogli potrebitima u hladnim, zimskim vremenima, prikupili su i donirali 20 kubika drva. Tin Jurak, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Varaždinske županije istaknuo je kako su mladi iz HDZ-a brzo reagirali kada su doznali da je obitelji u Ludbregu potrebna pomoć.

– Nismo dugo razmišljali, sve smo brzo organizirali i svi zajedno učinili sve što je u našoj moći kako bi što prije osigurali drva ovoj obitelji i oslobodili ih bar te brige – kazao je Jurak.

Povodom Svjetskog dana kazališta, korisnicima varaždinskog Doma za starije i nemoćne osobe poklonili su predstavu u izvedbi glumačke družine „Profesionalci“.

– Ako stariji danas ne mogu u kazalište, neka kazalište dođe k njima – rekao je Jurak.

Posjetili su i Udrugu za zaštitu životinju SPAS u Varaždinu i donirali hranu i potrepštine. – Ovom donacijom smo, nadam se, barem malo pridonijeli poboljšanju uvjeta svim nezbrinutim ljubimcima koji su svoje utočište pronašli u prostorijama Udruge. Smisao akcije nije samo darivanje hrane i potrepština, već i primjer svim građanima dobre volje da i oni kontinuirano pomažu azilu kako bi svi štićenici udruge lakše prebrodili zimu – poručio je Ivan Salopek, predsjednik Odbora za mlade HDZ-a Varaždinske županije.

Iz Mladež HDZ-a ističu kako i ubuduće planiraju brojne humanitarne aktivnosti za koje se nadaju da će se odazvati i građanstvo. Već prvu od njih najavljuju za rujan i početak nove školske godine.

www.sjever.hr 20.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.