Now Reading:
U Jalžabetu 22. Šlingani dani – folkloraši, Mate Bulić i Mejaši
Full Article 2 minutes read

U Jalžabetu 22. Šlingani dani – folkloraši, Mate Bulić i Mejaši

Jalžabet

Jučer je završila Međunarodna smotra folklora „22. Šlingani dani Jalžabeta” koja se održava uz proštenje sv. Roka.
Trodnevni program počeo je u petak kada su nastupili Mejaši, a nastavljen je u subotu mimohodom folklornih društava ulicama Jalžabeta te nastupima pod šatorom u Sportskom centru. Subotu je koncertom zaključio Mate Bulić.
– Velika je to tradicija, 22 godine su iza nas. Toliko je staro i Kulturno-umjetničko društvo Elizabeta. Jedna lijepa prezentacija folklora, narodnih nošnji, pjesme, plesa. Ovo je i međunarodna manifestacija i uvijek se KUD pobrine da imamo i jedno društvo iz inozemstva. Naš KUD je jedna od jačih udruga, uz nogometni klub predstavlja nas diljem Hrvatske i u inozemstvu, svake godine jedno do dva gostovanja – rekao je načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić koji je zadovoljan odazivom mještana i gostiju na manifestaciju.
S načelnikom i predsjednikom KUD-a Elizabeta Sinišom Slavinom bili su i saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Jalžabeta Josip Križanić te zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak.
U Jalžabet su došla kulturno-umjetnička društva „Horvatska“ iz Velike Horvatske i „Hruševec Kupljenski“ te Kulturno športsko društvo „Rakitno“ iz Zapadne Hercegovine.
– Šlingani dani imaju veliki značaj za promociju Općine Jalžabet i u Hrvatskoj i izvan nje. U ove 22 godine redovito nam u Jalžabet dolaze gosti s područja cijele Hrvatske i izvan nje, a suradnju njegujemo uzvratnim posjetima – kazao je predsjednik KUD-a Elizabeta.
Šlingani dani u Jalžabetu završili su u nedjelju kulturno-umjetničkim programom malih folkloraša te koncertom grupe Full gas.

n.k. / sjever.hr

19.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.