Now Reading:
Sunčano i vruće
Full Article 2 minutes read

Sunčano i vruće

U 8 sati u Križevcima je izmjereno 16, u Krapini 17, u Zagrebu 18, a u Varaždinu 20 Celzijevih stupnjeva.
Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano te u većini krajeva vruće. Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti će mjestimice biti prolazno umjerene naoblake. Vjetar slab, poslijepodne na Jadranu do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenom moru i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka između 28 i 32 °C.
Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne u cijeloj zemlji, a vedro vrijeme će podržavati dobro raspoloženje. Ipak valja napomenuti kako bi osjetljivijim ljudima na većem dijelu Jadrana noć mogla biti pretopla za noćni odmor. Također, najtopliji dijelovi dana bi mjestimično kako u unutrašnjosti, tako i na Jadranu mogli biti vrlo vrući, pa tada valja ograničiti izlaske i više se odmarati.
Sutra sunčano i vruće. U gorju i unutrašnjosti Istre može biti slabog dnevnog razvoja oblaka. Vjetar većinom slab, na istoku poslijepodne umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 19 °C, a duž obale i na otocima veći dio noći iznad 22 °C. Najviša dnevna većinom od 29 do 33 °C.
Biometeorološke prilike će biti slične kao prethodnog dana i uglavnom povoljne. Većini će ljudi vedrina podržavati dobro raspoloženje i koncentraciju. No, osjetljivijim ljudima smetnje može uzrokovati porast kako dnevne temperature zraka u cijeloj zemlji, tako i noćne na Jadranu. Stoga se osobito kroničnim bolesnicima preporuča ograničiti izlaske i teže poslove u najtoplijem dijelu dana, uzimati dovoljno tekućine i laganiju hranu, te nositi laganu i prozračnu odjeću.
U nastavku tjedna sunčano i vruće. U srijedu na sjeverozapadu oblačnije. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, zapadni i jugozapadni. U srijedu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu bura. Temperatura zraka u porastu.

n.k. / sjever.hr

18.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.