Now Reading:
Mreža udruga Zagor obilježila Međunarodni dan mladih
Full Article 2 minutes read

Mreža udruga Zagor obilježila Međunarodni dan mladih

Zagor

Svake godine Mreža udruga Zagor obilježava Međunarodni dan mladih kroz različite aktivnosti namijenjene mladima.
Ovogodišnjom temom Međunarodnog dana mladih naglasak se stavlja na „Transformaciju obrazovanja“ te na napore koji se poduzimaju kako bi se obrazovanje učinilo relevantnijim, pravednijim i uključivijim za sve mlade.
Međunarodni dan mladih pokrenut je na inicijativu Ujedinjenih naroda 1999. godine s ciljem da se podigne svijest o značaju mladih za današnje društvo. Svrha Međunarodnog dana mladih je ukazati na pitanja koja se odnose na njih kao što su uspostavljeni sustav kulturnih, pravnih, političkih te drugih pitanja.
Ove godine Mreža udruga Zagor obilježila je ovaj dan kroz super zabavan i poučan online kviz za mlade i volonterskom akcijom. Volontersku akciju Zagor je organizirao u suradnji sa sportskom udrugom Grabrovčani te sa sportskom udrugom Zabočki lavovi. Na volonterskoj akciji je sudjelovalo 20-tak volontera/ki s ukupno 60 volonterskih sati. Volonteri/ke su uređivali igralište u Grabrovcu, farbali su ogradu te će biti postavljen stol i klupe gdje će mladi moći provoditi svoje slobodno vrijeme, družiti se i odmoriti od sportskih aktivnosti.
Ove aktivnosti provele su se u sklopu programa Centar za mlade Krapinsko-zagorske županije i projekta „Informiraj i kreiraj! 5.0“. Program sufinancira Krapinsko-zagorska županija, a projekt Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

tekst i foto: Mreža udruga Zagor

sjever.hr

18.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.