Now Reading:
Podravci, oprez! Policija do ponedjeljka provodi pojačani nadzor prometa
Full Article 2 minutes read

Podravci, oprez! Policija do ponedjeljka provodi pojačani nadzor prometa

policija

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, do ponedjeljka, 19. kolovoza, provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, objavljuje PU koprivničko-križevačka.
 
Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.

Vozačima se savjetuje da nakon konzumacije alkoholnih pića, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza, kao i da ukoliko je moguće prenoće u vinogradima i slijedeći dan se upute kućama. 

Svim sudionicima u prometu skreće se pozornost na poštivanje prometnih propisa, prilagođavanje brzine kretanja vozila uvjetima na kolniku, odnosno da smanje brzinu kretanja.

Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetuje se da koriste ugrađene sigurnosne pojaseve i da na ispravan način koriste dječje autosjedalice, a vozače i pješake da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost. 

foto: Ilustracija

www.sjever.hr 17.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.