Now Reading:
Kazalište Komedija najavilo premijeru Varaždincima posebno drage operete
Full Article 1 minutes read

Kazalište Komedija najavilo premijeru Varaždincima posebno drage operete

Grofica Marica

Zagrebačko Gradsko kazalište Komedija za 9. studenog najavilo je premijeru operete „Grofica Marica“ Emericha Kalmana, kao prvi premijerni naslov nove sezone.
Brojem izvedbi „Grofica Marica“ nalazi se na šestom mjestu vječne liste Komedijinih najizvođenijih predstava, a prvi je put na sceni na Kaptolu izvedena 1954. Ovoga puta jedan od najomiljenijih operetnih naslova vraća se nakon više od dvadeset godina nakon posljednje premijerne postave. Iz Komedije podsjećaju da je kratkotrajno obnovljena na zahtjev obožavatelja pet godina kasnije, kada je u naslovnoj ulozi nastupila sopranistica Sandra Bagarić.
Sandra Bagarić će se pojaviti i u novoj produkciji, u alternaciji s Darijom Auguštan. S njima će nastupiti Adalbert Turner/Ervin Baučić, Dražen Bratulić/Goran Malus, Filip Hozjak, Domagoj Dorotić/Bože Jurić Pešić/Damir Klačar, Danijela Pintarić/Lucija Jelušić, Zlatko Ožbolt, Dubravka Ostojić, Damir Lončar/Vid Balog, Zorica Antonić/Vlatka Burić Dujmović te Željko Duvnjak.
Redatelj je Ozren prohić, prema prijevodu, adaptaciji i dramatizaciji Lade Kaštelan. Orkestrom Kazališta Komedija dirigirat će Krešimir Batinić i Davor Kelić. Koreograf je Leo Mujić, scenografkinja Dinka Jeričević, a kostimografkinja Mirjana Zagorec.

foto: sandrabagaric.hr

n.k. / sjever.hr

16.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.