Now Reading:
Hrvatske stolnotenisačice za Euro se pripremaju u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Hrvatske stolnotenisačice za Euro se pripremaju u Varaždinu

stolni tenis

Hrvatske stolnotenisačice treninge za ekipno Europsko prvenstvo u Nantesu, od 3. do 8. rujna, održavaju u Varaždinu. Izbornica Tian Yuan na raspolaganju ima Petru Petek, Mateju Jeger, Ivanu Tubikanec, Ivanu Malobabić i Klaru Cakol. Na EP će prve četiri spomenute, dok je Cakol prva zamjena.
– U Areni smo do 17. kolovoza, svaki dan treniramo dva puta dnevno. S nama povremeno treniraju i Nikola Horvat, Grego Zafošnik, Marko Vidaček, Leon Šantek i Ronald Ređep – kazala je izbornica Tian Yuan napomenuvši da će se od danas priključiti i Sun Jiayi.
– Najvažnije je da nitko nije povrijeđen. Djevojkama sam napomenula da dođu spremne na pripreme, kondicijske pripreme su odrađene ranije. Ovih dana isključivo ćemo se fokusirati na stolnoteniske treninge.
Prvi test za naše djevojke bit će na jakom ITTF turniru Czech Open, koji se igra od 20. do 25. kolovoza. U Nantesu ih čeka skupina s Portugalom i Rusijom.
– Ako nisi prvi svejedno je bili drugi ili treći. To je za nas vrlo teška skupina, ali na to se ne može utjecati. Nama je svaka partija bitna i predstoji nam borba.
Portugalke imaju dvije vrlo dobre igračice, Yu Fu (36. na svijetu) i Shao Jieni (89.), dok su tu još nešto slabije Leila Oliveira (187.) i Raquel Martins (396.). Tian Yuan se s Yu Fu vrlo dobro poznaje, zajedno su osvojile naslov europskih prvakinja dok su bile u Dr. Časlu. Ruskinje su nešto slabije, ali svejedno vrlo dobra reprezentacija.
– Portugalke imaju dvije vrlo dobre igračice, dok je treća nešto slabija s kojom imamo puno više šansi. Ruskinje predvode Mihajlova (45.) i Noskova (53.), koje su nedavno igrale finale na Nigeria Openu. Nemaju jaku prvu igračicu poput Portugala, ali im je cijela reprezentacija podjednaka i nezgodna – zaključila je Tian Yuan.

tekst i foto: HSTS

sjever.hr

16.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.